RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

За воїнів, дітей, здоров'я та добробут: п'ять потужних молитов, які читають на Різдво

Різдво Христове у 2023 році українці в більшості будуть святкувати 25 грудня, і напередодні Різдва родини зберуться разом, адже Святий вечір - один з найбільш важливих днів у вірян, коли прийнято також звертатися до Бога з молитвою.

"Апостроф" зібрав кілька молитов, які допоможуть донести ваші прохання Богові.

Молитва про благословення для дитини

Матір Богородиця, як ти сина свого, Немовля Ісуса в цей день на руках тримала, у покривало м'яке сповивала, рученятком своєю на щастя благословляла, благослови і мою дитину (ім'я) теж. Ручку свою святу підніми, мою дитину перехрести, на удачу і щастя в житті благослови, на життя довге і багате, веселе і гарне. Амінь.

Молитва про захист і щастя дітей

Господи Боже, спаситель наш, кличу до тебе. Милості прошу у тебе за дітей своїх (імена). Збережи і помилуй їх, укрий своєю долонею. Вбережи від помислів поганих і направ на шлях істинний. Відкрий їм істину, захисти від гріха. Висвітли їх шлях і захисти від ока поганого, слова нечистого. Буду молити тебе, підносити слова світлі і чисті. Допоможи мені виховати дітей у вірі істинній і щасті. Амінь.

Молитва про здоров'я

В руки твого великого милосердя, о Боже мій, вкладаю душу і тіло моє, почуття і слова мої, поради і думки мої, справи Мої. Ти, Премилостивий Боже, мене прийми в руки захисту Твого і визволи від усякого зла, очисти численні провини мої, подай виправлення окаянному моєму життю і захисти мене, і покривай неміч мою від бісів, пристрастей і злих людей.

Молитва про щастя і заступництво

Отець Небесний! До Тебе молитву підношу, почуй мене і не залиш раба Свого без уваги. Наділи мене підтримкою своєю, стань покровителем Моїм, не дай впасти духом! Зміцни віру мою, настав на шлях істинний і подаруй мені щастя і благополуччя в цьому світі. Невпинно підношу я хвалу і славу тобі, не перестану шанувати Ім'я твоє. Нині, і повсякчас, і на віки віків. Амінь.

Молитва за воїнів

Передвічний Творче, Боже миру і добра, своєю незбагненною потугою стань сьогодні на захист твоїх вірних синів і доньок, що, ризикуючи власним життям, стали на захист свого народу. Будь для кожного з них силою і міццю, вірною опорою у миті випробувань і світлим обрієм у сутінках загроз. Увінчай їхні зусилля перемогою добра над злом, правди над брехнею, справедливості над кривдою. Поверни кожного, хто загубиться; воскресіння даруй усім полеглим за своїх братів і сестер. Зроби їх надійною опорою для українського народу – його щитом та надією. Боже, нехай буде завтра, і нехай буде мирний світанок, а на його сторожі нехай вірно стоїть відважний захисник України!

Важливо: молитву треба читати наодинці перед іконою або хрестом. Спочатку варто прочитати її про себе кілька разів, щоб не затинатися. На Різдво найкраще молитися за дітей, оскільки свято пов'язане з дітонародженням. Починати варто із найвідомішої молитви "Отче наш".

Раніше "Апостроф" розповідав про те, як правильно співати колядки на Різдво і звідки бере початок ця традиція.

Ще може зацікавити: