Лайм

Що послухати на Святвечір і Різдво-2023: красиві колядки і святкові пісні

Розкрийте глибину та красу української музичної традиції

Святкову атмосферу на Святий вечір та Різдво дарують не лише традиційні страви, головна з яких – сакральна кутя. Українські колядки та святкові пісні – те, що пов'язує нас із предками, сповнює духовністю та дарує світлі емоції. У цій добірці ми зібрали найкрасивіші сучасні версії колядок та щедрівок у виконанні відомих артистів. Серед них – Джамала, Тіна Кароль, Надя Дорофєєва, Злата Огневич та багато інших.

Щедрують в Україні напередодні Старого нового року, але оскільки знаменита мелодія Леонтовича на Заході стала головним різдвяним гімном, "Щедрик " часто слухають на Святвечір та Різдво. Ось як його виконала Злата Огнєвіч.

Читайте по темі: Українські військові заспівали колядку у зруйнованому авіабомбою храмі: відео.

Колядка "Ой грало море в неділю рано" у виконанні Джамали увійшла до збірки 2022 року "Колядки на Кудрявці", які варто послухати всім поціновувачам української музики.

"Добрий вечір тобі, пане господарю" - найвідоміша українська колядка, і Тіна Кароль - одна з багатьох артистів, яка заспівала її на свій лад.

U:LAV – українська артистка, яка поєднує електронне звучання з етнічними мотивами. Пісня "Ой як же було ізпрежди віка" у її виконанні познайомить слухачів з українськими космогонічними колядками та красою обрядових пісень.

"Во Вифлеємі нині новина" - красива українська колядка на Різдво, яка у виконанні Наталки Карпи звучить особливо ніжно.

Переможець Голосу країни Сергій Лазановський випустив альбом "Ніхто не самотній на Різдво", і колядка "Тиха ніч" - одна з найкрасивіших пісень у збірці.

Читайте по темі: Рекордне виконання: в Україні сотні сопілкарів одночасно зіграли колядку "Нова радість стала".

Українську народну колядку "У Вифлеємі зоря сіяє" у виконанні Оксани Мухи обов'язково варто послухати на Святвечір та Різдво.

"Ой була, була в батечка донька" - не найвідоміша колядка, але 2023 рік - саме час відкривати для себе нові грані української народної творчості.

"Колядниця" - найулюбленіша дитяча колядка на Святвечір. Послухайте, як її виконує співачка Оксана Муха.

"Народився бог на санях" - колядка на слова Богдана Ігоря-Антонича, музику для якої написав український кобзар Василь Жданкін. Послухайте, як вона звучить в оригіналі та у виконанні Марини Круть.


Новини партнерів

Читайте також

alyona alyona і Jerry Heil розповіли, що символізують їхні образи для "Євробачення-2024"

Представниці України на "Євробаченні-2024" alyona alyona і Jerry Heil розповіли, що означають їхні костюми для конкурсу

Такі милі: Віталій Козловський замилував світлиною з маленьким сином Оскаром

Український співак та військовослужбовець ЗСУ Віталій Козловський опублікував фото з маленьким сином Оскаром, якого народила його дружина та піарниця Юлія Бакуменко

Присвячене українським жінкам: alyona alyona і Jerry Heil випустили нове відео перед "Євробаченням"

Представниці України на "Євробаченні-2024" alyona alyona і Jerry Heil випустили соціальне відео на конкурсну пісню Teresa & Maria