RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Йде саботаж роботи: військовий розповів, що заважає успішній мобілізації

В Україні більшість навчальних центрів з бойової підготовки мобілізованих корумповані та архаїчні. Більшість "інструкторів" не розуміють проблему та саботують навчальний процес, що призводить до загибелі ненавчених бійців на фронті.

Про це пише TSN.UA з посиланням на інтерв'ю бійця 3 ОШБр та інструктора "Військової школи командирів імені полковника Євгена Коновальця" з позивним "Мактавіш".

Читайте також: Не лише у спортзалах: у мережі показали відео перевірок ТЦК у Львові та Одесі

"Дуже багато людей у навчальних центрах саботує навчальний процес. Тобто, ми зараз всі бачимо, що ми відправляємо рекрутів за кордон на навчання до Британії, Німеччини і так далі, думаючи, що це робиться для того, щоб просто швидше навчити особовий склад", - зазначив воїн.

Він переконаний, що тренування потрібно проводити на території України. Проте наші навчальні центри випускають лише 800-900 осіб, замість тисяч.

"Цілий навчальний центр, великий підрозділ зі своїм штатом інструкторів не може виконати нормально свої обов'язки щодо навчання людей. І нам доводиться відправляти людей за кордон, щоб вони здобули хоч якийсь досвід. Ми можемо це робити самостійно на своєму рівні. Потрібно забрати частину досвідчених людей із фронту до цих навчальних центрів", - розповів "Мактавіш".

За його словами, необхідно змінити "совкову" систему підходу до навчання у центрах.

"Там досі вчать у більшості випадків за старими книгами. Наприклад, наступати фронтом з технікою з криком "ура". Тому, що зараз уже не працює, досі людей вчать. Цього робити не можна. Ми просто витрачаємо час на непотрібні нам речі. Нам реально потрібно міняти саме навчальний процес, бо там система совкова. Вона вкоренилася, тримається і лише розростається. Усі говорять про підрозділи, про бригади, хто де воює, і всі забувають про ті підрозділи, які дають нам нових людей. Все закорумповано, ніхто не хоче там працювати і дуже часто саботується навчальний процес", - зазначив "Мактавіш".

Він додав, що в деяких ситуаціях доходить до того, що військовим не дають дозволів і наказів на проведення занять.

"І ти стикаєшся з тим, що в тебе є рота людей, яких треба навчити та розуміння, що тобі цього не дадуть зробити. Ці люди просто через місяць, просидівши у наметах на полігоні, поїдуть у підрозділ, і без досвіду, без навичок за тиждень можуть уже загинути. Це величезна проблема”, - зазначив воїн.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що прикордонники спіймали горе-ухилянтів на кордоні з Румунією.

  • Вас також може зацікавити:

"Програма дала збій": під Одесою зі стріляниною схопили ухилянтів, фото

Від дрона не втечеш: на Одещині ухилянти намагалися втекти до Молдови, відео затримання

Пропонував "купити" групу інвалідності: у Києві затримали торговця довідками МСЕК, фото

В Україні десятий рік триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З 24 лютого 2022 року триває повномасштабна війна. Процес вручення повісток - це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у воюючій країні. Варто не забувати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни - завтра вона може прийти до тебе.