RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Українців за кордоном зобов’яжуть пройти "ідентифікацію": які санкції готують в Раді

Чоловіки призовного віку, які перебувають за кордоном, повинні будуть пройти "ідентифікацію" в ТЦК - таке положення пропонує законопроект, розгляд якого у парламенті заплановано у січні.

Про це повідомив член комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки Вадим Івченко в ефірі програми Радіо Свобода "Свобода.Ранок".

Читайте також: Українців налякала заява про "мобілізацію за кордоном": в Міноборони зробили уточнення

"Якщо людина за кордоном, наприклад, вона має пройти теж цю ідентифікацію, а якщо вона не пройде, то це означає, що будуть наслідки. Одним із наслідків, наприклад, може бути – не будуть надаватися консульські послуги, тобто якщо прострочений паспорт, ніхто нового не надасть. Вона не зможе робити консульські послуги у вигляді довіреності", - повідомив народний депутат.

За його словами, для банківської ідентифікації також буде потрібна посвідка, в разі її відсутності - можуть відключитися навіть банківські картки.

Раніше ми розповідали, що українці можуть відновити військовий квиток.

Вас може зацікавити:

Вручення повісток: що заборонено робити представникам ТЦК

Е-повістки з військкоматів: Умєров пояснив, кому хочуть їх вручати

Мобілізація 2024 в Україні: головні плюси та мінуси

В Україні десятий рік триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З лютого 2022 року триває повномасштабна війна. Процес вручення повісток - це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у воюючій країні. Варто не забувати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни - завтра вона може прийти до тебе.