RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

Вручення повісток: що заборонено робити представникам ТЦК

В Україні триває загальна мобілізація, й наразі немає жодної законодавчої норми, яка б визначала, де саме представники ТЦК повинні вручати повістку громадянам. Тому працівники військкоматів здійснюють заходи оповіщення, де вважають за потрібне, навіть на вулицях, але при цьому вони мають деякі заборони.

Про це пише "Телеграф".

Читайте: Побили при врученні повістки: у Черкасах сталася сутичка за участю військових

Як розповів речник Полтавського обласного ТЦК та СП Роман Істомін, "людям у погонах" забороняється застосовувати силу до тих громадян, які відмовляються розписуватися у повістці, тим більше утримувати його та бити.

У разі відмови від повістки або після її вручення заборонено затримувати особу та проти її волі доставляти у поліцейський відділок чи в ТЦК.

Працівники військкоматів не мають права забирати документи, телефони, заходити на приватну територію без супроводу працівників поліції. Також у них немає права зупиняти громадський транспорт чи інші засоби пересування з метою роздачі повісток.

У той же час на блокпостах, під час перевірки документів, водієві можуть вручити повістку, - визнав Роман Істомін.

Також він підкреслив, що працівникам військкоматів вже законодавчо дозволено вручати повістки військовозобов'язаним не тільки в межах ТЦК, де вони стоять на обліку, а й в будь-якому населеному пункті України.

Раніше ми розповідали, що офіцер ЗСУ назвав типові порушення ТЦК під час мобілізації.

В Україні дев'ятий рік триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З лютого 2022 року триває повномасштабна війна. Процес вручення повісток - це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у воюючій країні. Варто не забувати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни - завтра вона може прийти до тебе.

  • Вас може зацікавити:

На що здатні військкоми, аби вручити повістку: адвокат розкрив хитрощі ТЦК

Перевертні у ТЦК: як зупинити свавілля у військкоматах

Побили та погрожували зброєю: на Львівщині працівники ТЦК напали на цивільного, відео