RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Вибивали гроші у пораненого воїна: СБУ на Волині викрила банду рекетирів, фото

На Волині СБУ затримала банду злочинців, які тероризували місцевих мешканців та, зокрема, "вибивали" гроші у пораненого воїна ЗСУ.

Про це повідомляє СБУ у Telegram-каналі.

Зазначається, що злочинне угрупування намагалося тримати в страху мешканців Волині, штучно створюючи конфлікти, а потім вимагаючи гроші за "мирне розв'язання спірних питань".

У процесі дослідження було виявлено, що злочинці таким чином намагалися "вирішили конфлікт" на понад 120 тисяч гривень, вибиваючи гроші з пораненого воїна-гранатометника ЗСУ, який повернувся з передової для лікування та реабілітації.

Коли військовий відмовився платити, бандити напали на нього та завдали тілесних ушкоджень, внаслідок чого він отримав черепно-мозкову травму та забій шийного відділу хребта. Ба більше - рекетири погрожували потерпілому фізичною розправою у разі несплати грошей.

Читайте також: СБУ викрила ще три ухилянтські схеми: вартість "послуг" ділків зросла до $10 тисяч, фото

Співробітники Служби безпеки затримали трьох осіб, які брали участь у кримінальному угрупованні під час отримання частини грошей від чоловіка. За даними слідства, організатором злочинного угруповання виявився кримінальний авторитет, який відбуває покарання в одній із колоній на Волині за раніше скоєне пограбування. Дистанційно він залучив до незаконної діяльності трьох своїх спільників, які вже раніше відбували ув'язнення за злочини, такі як розбій, крадіжки та вимагання. Отримані злочинним шляхом кошти використовувалися зловмисниками для власних потреб і також поповнювали "злодійську касу".

Наразі всім чотирьом фігурантам повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 189 Кримінального кодексу України (вимагання, вчинене організованою групою в умовах воєнного стану, поєднане із заподіянням тяжкого тілесного ушкодження). Затримані перебувають під вартою. Триває розслідування. Зловмисникам загрожує до 12 років тюрми.

Раніше ми писали, що СБУ затримала в Запоріжжі російську інформаторку.

  • Вас може зацікавити: