RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

СБУ викрила ще три ухилянтські схеми: вартість "послуг" ділків зросла до $10 тисяч, фото

Служба безпеки викрила ще три схеми незаконного виїзду за кордон чоловіків призовного віку.

Про це повідомила прес-служба СБУ.

Читайте також: Вручення повісток: що заборонено робити представникам ТЦК

Повідомляється, що у різних регіонах України затримано організаторів нелегальних "трафіків". Серед них – посадовець районного ВЛК та власник транспортної компанії, яка імітувала міжнародні перевезення вантажів.

За гроші фігуранти пропонували військовозобов’язаним виїхати з країни на підставі підроблених документів або в обхід контрольно-пропускних пунктів.

Такі послуги оцінювали у суму до 10 тис. американських доларів. Вартість залежала від терміновості виїзду та способу переправлення через кордон.

Зокрема, у Львові: військові контррозвідники СБУ затримали лікаря-хірурга, який входив до складу районної військово-лікарської комісії. Він намагався отримати хабар за підписання для ухилянта фіктивної довідки про наявність важких діагнозів.

На Одещині затримано чоловіка, який налагодив канал нелегальної міграції потенційних призовників до ЄС через територію невизнаного Придністров’я.

На Закарпатті затримано комерсанта, який переправляв військовозобов’язаних за межі країни як водіїв міжнародних вантажних перевезень.

Затриманим загрожує до 10 років ув'язнення.

Раніше ми розповідали, що українці можуть відновити військовий квиток.

Вас може зацікавити:

Е-повістки з військкоматів: Умєров пояснив, кому хочуть їх вручати

Мобілізація 2024 в Україні: головні плюси та мінуси

Повістки роздають не всім: як ТЦК проводить мобілізацію на Буковелі і навколишніх селах

В Україні десятий рік триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З лютого 2022 року триває повномасштабна війна. Процес вручення повісток - це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у воюючій країні. Варто не забувати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни - завтра вона може прийти до тебе.