RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

30 квітня

Всі новини

Путін лютує і шукає винних: свіжі фото і подробиці удару по "Новочеркаську"

Президент Росії Володимир Путін у повній люті після ураження українськими силами великого десантного корабля Чорноморського флоту РФ "Новочеркаськ" у ніч на 26 грудня біля окупованої Феодосії.

Про це повідомляє паблік "АТЕШ".

Читайте також: Це просто "пошкодження": окупанти показали шматки "Новочеркаська", розкидані по всій Феодосії, відео

Зазначається, що він видав наказ про покарання сил Протиповітряної оборони у Криму. Також очікується зняття низки командирів та відправлення їх на фронт для участі у штурмах.

Повідомляється, що окупанти шукають винних у знищенні "Новочеркаська". Джерела у російських силових структурах повідомляють, що минулої ночі у Феодосію відправили велику групу оперативників, яка буде розслідувати знищення ВДК "Новочеркаськ" та навчальне судно "УТС-150". Також очікується прибуття оперативників ФСБ, контррозвідки, прокуратури, відомчої комісії, начальства різних структур із Москви.

"Маховик репресії розкручується... Відучора по всьому місту йдуть облави на місцевих жителів, у них відбирають смартфони та проводять обшуки у будинках. Шукають навідників", - пише паблік.

Таким чином у росіян очевидна проблема не тільки у навідниках серед жителів Феодосії, а й з виявленням та перехопленням крилатих ракет, зокрема західного виробництва типу "Шторм". Попри це, російські командири, які відповідають за ППО, переконують, що жодних проблем не мають.

Також за даними пабліка "ASTRA", що посилається на одного з моряків, які служили на "Новочеркаську" у Феодосії, на момент атаки на кораблі були молоді призовники, а також контрактники. Серед загиблих є строковики.

У соцмережах службовців на кораблі тим часом з'являються пости скорботи за загиблими.

"Пам'ятаємо сумуємо. Екіпаж воїнів. Я все ще вірю у краще…", - йдеться в одній із подібних публікацій.

За інформацією пабліка "Крымский ветер", учора ввечері ВДК "Новочеркаськ" ще продовжували гасити як з берега, так і з буксиру МБ-304 Чорноморського флоту РФ.

"Зверніть увагу на купу заліза у воді - це колишній великий десантний корабель", - йдеться у повідомленні пабліка, який опублікував відповідні фото.

Також очевидці пабліка надіслали кадри, де стверджують, що на них - обпалений відірваний шматок болта з гайкою. Його виявили за сотні метрів від місця вибуху.

"Вчора ми публікували відео з величезним шматком обшивки, що відлетів майже на кілометр від пірсу, де пришвартували корабель", - зазначається у дописі.

Також компанія Maxar опублікувала супутникові знімки, зроблені 5 грудня та після атаки по кораблю 26 грудня 2023 року.

Нагадаємо, у Військово-морських силах ЗСУ заявили, що уражений Новочеркаськ у Криму відновленню не підлягає.

  • Вас також може зацікавити:

"Новочеркаськ" перевозив "цінний" вантаж: в Повітряних силах зробили цікаву заяву

В Росії визнали удар по "Новочеркаську", але не стрималися від брехні: версія від Шойгу

Цього разу добили: що відомо про корабель "Новочеркаськ", вражений ЗСУ в окупованій Феодосії, фото