RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

У трьох містах оголошено день жалоби: оновлені дані про жертв удару 29 грудня

Внаслідок масованої російської ракетної атаки по Україні 29 грудня загинули 42 людини. У трьох містах оголосили День жалоби за загиблими.

Про це розповідає "Апостроф".

Читайте також: Допомога вже готова: країна-союзник України відреагувала на терор з боку росіян

Де оголошено День жалоби

У суботу, 30 грудня, День жалоби за тими, чиї життя обірвала ракетна атака 29 грудня, оголошено у Запоріжжі, Одесі, Дніпрі та містах і селах Дніпропетровської області.

Скільки людей загинуло від обстрілів 29 грудня у різних містах

  • Київ - 16 людей загинули;
  • Запоріжжя - 9;
  • Одеса - 4;
  • Дніпро - 6;
  • Харків - 3;
  • Львів - 1.

Як повідомив мер Києва Віталій Кличко у Telegram, станом на 30 грудня, з-під завалів складського приміщення у Шевченківському районі дістали 16 тіл, 32 людини постраждали. Наразі ще триває пошук людей під завалами.

Що відомо про загиблих

Серед загиблих у Запоріжжі внаслідок ракетного обстрілу окупантами була 53-річна вчителька початкових класів Оксана Воробйова. Директорка навчального закладу Світлана Мостова повідомила у коментарі "Суспільному Запоріжжя", що жінка була випускницею гімназії №4 та 34 роки вчила дітей.

"Вона виконувала обов’язки свої, не зважаючи, що зараз канікули, вона все ж таки працювала за комп’ютером вдома... І вона саме за комп’ютером, як була в кріслі, так і залишилась", - розповіла директорка.

Фото: facebook.com//Оксана Воробйова

Фото: facebook.com//Оксана Воробйова

У Львові у результаті російської ракетної атаки 29 грудня загинув 44-річний Віктор Кобзистий. Він був баскетболістом, тренером, майстром спорту України міжнародного класу.

Як зазначила Федерація баскетболу України у Facebook, Кобзистий за національну збірну провів 11 матчів, зіграв на чемпіонатах Європи у 2001 та 2005 роках, а по завершенню своєї кар’єри в якості тренера двічі ставав чемпіоном України у 2013 та 2014 роках. Був президентом баскетбольного клубу "Кремінь" з 2015 до 2020 року. Також він володар Кубка Суперліги (2012) та Кубка України (2013).

Фото: facebook.com/UkrBasket

Фото: з відкритих джерел

В Одесі внаслідок ракетного удару загинула мешканка селища Мирний Мелітопольського району Олеся Пузиревич, якій 19 грудня виповнилося 28 років.

Вона з чоловіком виїхала з тимчасово окупованого Мирного до Одеси. У селищі у дівчини залишилися мати, батько та бабуся, повідомляє "РІА-Мелітополь".

Фото: ria-m.tv

Фото: ria-m.tv

Нагадаємо, що 29 грудня Росія випустила по Україні 87 ракет повітряного базування Х-101/Х-555 з літаків Ту-95МС та 27 "шахедів". Українська ППО збила 114 повітряних цілей з 158.

  • Вас може зацікавити:

Породіллі і новонароджені дивом врятувалися: страшні подробиці ракетної атаки по пологовому будинку у Дніпрі

В Одесі є влучання в житлові будинки і пошкоджено школу: фото і відео

Метро "Лук'янівська" теж дісталось: фото ранкових руйнувань в Києві