RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Неявка за повісткою до ТЦК: чоловіка засудили до реального строку

У місті Стрий на Львівщині суд виніс вирок місцевому мешканцю у вигляді 3 років позбавлення волі за ухилення від військового призову.

Про це інформує відділ інформаційної політики Львівської обласної прокуратури.

У травні 2023 року 26-річного чоловіка під час огляду військово-лікарської комісії було визнано придатним за станом здоров’я для проходження військової служби.

Читайте: "Бабуся на лижах": у Львові ухилянт влаштував на дорозі шоу і потрапив до рук поліції, відео

Тоді ж йому була вручена відповідна повістка, згідно з якою той мав з’явитися для негайного призову на військову службу до лав Збройних Сил України у зв’язку з мобілізацією.

Однак чоловік без поважної причини не з’явився до територіальному центру комплектування та соціальної підтримки для проходження служби.

Відтак, як наголошується, військовозобов’язаний порушив вимоги чинного законодавства та ухилився від військового призову.

Читайте: Придатний, але любить поспати: в Україні засудили "креативного" ухилянта

За публічного обвинувачення прокурорів Стрийської окружної прокуратури мешканця Стрия було визнано винним в ухиленні від призову на військову службу під час мобілізації (ст. 336 КК України). Йому призначили покарання у виді 3 років позбавлення волі.

Вирок суду набере законної сили після закінчення строку апеляційного оскарження.

Нагадаємо, на Закарпатті спіймали ухилянта, який перевдягнувся у дитячий одяг та намагався незаконно перетнути кордон на надувному матраці.

В Україні десятий рік триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З лютого 2022 року триває повномасштабна війна. Процес вручення повісток - це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у воюючій країні. Варто не забувати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни - завтра вона може прийти до тебе.

Вас може зацікавити:

"План "Сирена": яку хитрість видумали в ТЦК і як діяти у разі затримання

Черги не тільки за паспортами: чоловіки кинулись до нотаріусів через нові правила мобілізації

Ухилянтів чекають космічні штрафи: Кабмін посилить відповідальність за порушення правил мобілізації