RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

30 квітня

Всі новини

Придатний, але любить поспати: в Україні засудили "креативного" ухилянта

В Україні продовжили воєнний стан та загальну мобілізацію до кінця серпня й територіальні центри комплектування продовжують вручати повістки для уточнення мобілізаційних резервів, а Шевченківський районний суд Львова засудив до трьох років позбавлення волі 32-річного місцевого мешканця, який проспав мобілізацію та вчасно не прибув до пункту призначення.

Про це йдеться у Єдиному реєстрі судових рішень.

Як зазначається у справі, обвинувачений громадянин 26 вересня минулого року пройшов військово-лікарську комісію, яка визнала його придатним до військової служби під час мобілізації на особливий період.

Читайте: Повістка "перетворюється" на смс: військкомати використовують нову хитрість при мобілізації

Чоловік під особистий підпис отримав повістку, але в призначений час, ані надалі не прибув до місця призову.

Суд кваліфікував його дії як ухиляння від мобілізації, але обвинувачений заперечив свою винуватість, пояснивши, що насправді готовий був прибути до місця призову, однак у день відправлення проспав, тому вчасно не прибув до місця призначення.

Наступного дня та згодом мобілізований не мав можливості з'явитися, оскільки в нього хворі батьки, але на даний час він готовий до призову на військову службу.

Заступник військового комісара, якого допитали у суді, своєю чергою повідомив, що обвинувачений не з'являвся до військкомату за викликом та не відповідав на телефонні дзвінки.

Суд призначив військовозобов'язаному львів'нину покарання у вигляді 3 років позбавлення волі з іспитовим терміном у 2 роки. До набрання вироком законної сили обвинуваченому присудили перебувати під домашнім арештом та періодично з'являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації та повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання, роботи або навчання.

Нагадаємо, раніше ми писали, що в Україні можуть розширити мобілізацію та призвати студентів.

Вас також може зацікавити:

Мобілізація не для всіх: як змінилися умови бронювання в Україні

Кого одразу відправляють на фронт, а кого ні: роз'яснення військових

В Україні змінили порядок бронювання військовозобов'язаних працівників: що відомо про нові терміни

В Україні дев'ятий рік триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З лютого 2022 року триває повномасштабна війна. Процес вручення повісток - це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у воюючій країні. Варто не забувати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни - завтра вона може прийти до тебе.