RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

30 квітня

Всі новини

"Путін - тварина, він з'їсть вас на вечерю з вашою демократією": Зеленський закликав посилити допомогу Україні

Володимир Зеленський назвав Путіна твариною, яка з’їсть Європу, якщо Україна програє у цій війні.

Про це президент України заявив під час інтерв’ю виданню "The Economist".

Читайте також: Найбільша небезпека: Зеленський назвав 5 міст України, які можуть атакувати росіяни в 2024 році

Видання зазначає, що оскільки військові дії Росії набирають обертів, а ресурси України виснажуються, увага Америки та багатьох європейських країн переключається на внутрішню політику в рік виборів. А тому Зеленському доводиться переконувати партнерів не полишати допомагати нам і основним його аргументом є те, що, підтримуючи Україну, Європа захищає себе від російської агресії.

"Даючи нам гроші чи зброю, ви підтримуєте себе. Ви рятуєте своїх дітей, а не наших. Якщо Росії дозволять забирати українських дітей, вона забере інших дітей. Якщо Росія порушить права українців, вона порушить права у світі. Якщо Україна програє, Путін наблизить свої війни до Заходу. Путін відчуває слабкість як тварина, тому що він тварина. Він відчуває кров, відчуває свою силу. І він вас з’їсть на обід з усім вашим ЄС, НАТО, свободою і демократією", — попереджає він.

Володимир Зеленський розповів, що наразі не вистачає людини, яка б говорила про Україну, як про країну, що стоїть на захисті усієї Європи. Що саме в інтересах європейських країн, аби Америка не припиняла допомагати нашій країні заради самої Європи, на деякі країни якої Росія також може напасти, про що свідчать дослідження спецслужб.

"Спецслужби кількох європейських країн почали [вивчати] можливість нападу на їхню територію з боку Росії... Навіть тих країн, які не входили до складу СРСР", - каже президент України.

Щодо пропозицій про переговори, Зеленський каже, що не бачить "жодних фундаментальних кроків до миру з боку Росії". Натомість він і українці відчувають шквал повітряних атак на українські міста на сході, півдні, півночі та заході.

"Я бачу лише кроки терористичної країни. І якщо Росія посилає сигнали про бажання заморозити конфлікт, як повідомляють деякі західні ЗМІ, це не тому, що вони праведники, а тому, що у них не вистачає ракет, боєприпасів або підготовлених військ. Їм потрібна ця пауза. Відновити всі свої сили. А потім з усією силою перегорнути сторінку цієї війни", - резюмував Зеленський.

Раніше "Апостроф" писав про те, що сказав Зеленський на прес-конференції.

  • Вас також може зацікавити:

План "Б": у Зеленського розповіли, що чекає на Україну за відсутності фінансової допомоги Заходу

Зеленський висловився про терміни завершення війни та допомогу партнерів у 2024 році

Зеленський висловився щодо нових правил мобілізації: головні тези