RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Коли в Україну прийдуть люті морози: з'явився новий прогноз

В Україну невдовзі прийде арктичний холод, який охопив північ Європи. Нині йому заважають розгулятися західні повітряні потоки з атлантичним теплом.

Про це йдеться у прогнозі заступниці керівника відділу метеопрогнозів Укргідрометцентру Наталії Голені, пише NV.

Читайте також: Через аномальне тепло в Дніпрі розквітли сакури: фото дива природи

За словами метеорологині, найближчої доби знизиться температура. На півночі, в центрі та східних областях - до -3…8 градусів вночі та -5 - вдень. У Чернігівській і Сумській областях буде ще холодніше - до 16 градусів морозу у нічний час. Однак у наступні дні - 4 та 5 січня - через теплі повітряні маси із заходу температура залишиться на "плюсах" від 1 до +7 вночі та вдень, окрім півночі, де буде 0…-5 градусів.

"Та це тепло пройде, і 6−7−8 січня знову з півночі може зайти холодне арктичне повітря, яке принесе морози. У північних, центральних і східних регіонах України найхолодніше: вночі −10…−15, на північному сході місцями і до 18−20 градусів морозу", - повідомила синоптикиня.

Водночас, надалі, 7 та 8 січня, можуть ускладнитися погодні умови через зіткнення цих двох повітряних мас з півночі та півдня.

У зв'язку з цим у західних та північних регіонах очікуються снігопади, хуртовини, а в південних та східних - дощі. У центрі можливий дощ, мокрий сніг, налипання мокрого снігу, а також ожеледь.

Згодом циклон буде переміщуватися на схід, а з півночі зайде холодне повітря повторно. З огляду на це, 9−10 січня морози знову мають посилитися. При цьому будуть не лише на півночі і заході, а й в центрі, півдні, сході.

За прогнозом, період похолодання має завершитися 10 січня, і вже до другої декади місяця будуть слабші морози - на рівні 0…-5 градусів на півночі, на півдні - з відлигою.

У Києві та області у найближчу добу також знизиться температура. Можливий сніг. Упродовж 4−5 січня стовпчики термометрів показуватимуть 0…-5 градусів, мокрий сніг та дощ. 6−8 січня, на старе Різдво, чи Водохрещення за новим календарем, вдарять морози. 7−8 січня - серйозні снігопади.

Нагадаємо, американські вчені заявили, що в 2024 році існує висока ймовірність встановлення нового температурного рекорду - це відбуватиметься і надалі.

  • Вас також може зацікавити:

Тепло і багато опадів, але без "сюрпризів" не обійдеться: прогноз синоптика на січень-2024

В Україну йдуть 25-градусні морози: де і коли чекати різкого похолодання, карти

Чи вдарять в Україні морози на Водохрещу: карта погоди