RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

По "акції" за 12 тисяч: на Закарпатті затримали групу втікачів від мобілізації, фото

У вівторок, 2 січня, неподалік від кордону з Угорщиною прикордонники відділу "Лужанка" Мукачівського загону затримали 12 закарпатців, які мали намір незаконно перетнути державний рубіж.

Про це інформує прес-служба ДПСУ.

Читайте:"Бабуся на лижах": у Львові ухилянт влаштував на дорозі шоу і потрапив до рук поліції, відео

Побачивши прикордонників, чоловіки спробували втекти й аби зупинити правопорушників, військовослужбовцям довелося здійснити попереджувальні постріли.

На затриманих складено протоколи про адмінправопорушення, передбачене ст. 204-1 КУпАП "Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України" та 185-10 "Злісна непокора законному розпорядженню чи вимозі військовослужбовця або працівника Державної прикордонної служби України або члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону". Справи скеровано до суду.

Також оперативники встановили особу переправника, який на власному авто доправив групу чоловіків у прикордоння, отримавши від пасажирів оплату у розмірі 12 тисяч гривень з кожного. Спільно з працівниками поліції водія затримали.

Варто зазначити, що напередодні можливого посилення закону про мобілізацію вартість послуг ділків, які пропонують ухилянтам переправлення через кордон, зросла до 10 тисяч доларів США. Тому 12 тисяч гривень, тобто $307, справжні "копійки". Можливо, водій зробив святкову новорічну знижку або ж запропонував громадянам скористатися послугою "Приведи друга".

Нагадаємо, на Закарпатті спіймали ухилянта, який перевдягнувся у дитячий одяг та намагався незаконно перетнути кордон на надувному матраці.

В Україні десятий рік триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З лютого 2022 року триває повномасштабна війна. Процес вручення повісток - це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у воюючій країні. Варто не забувати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни - завтра вона може прийти до тебе.

Вас може зацікавити:

"План "Сирена": яку хитрість видумали в ТЦК і як діяти у разі затримання

Черги не тільки за паспортами: чоловіки кинулись до нотаріусів через нові правила мобілізації

Ухилянтів чекають космічні штрафи: Кабмін посилить відповідальність за порушення правил мобілізації