RU  UA

У росіян проблеми зі зброєю: в ЗСУ розповіли про тактику Кремля і мобілізацію українців

Згідно з даними Генерального штабу ЗСУ, втрати ворога знизилися й це означає, що так безперервно атакувати, як раніше, росіяни не можуть, тому змушені зупинятися та перегруповуватися.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів голова ради резервістів Сухопутних сил Іван Тимочко.

Читайте: Росія шукає способи для обходу української ППО: в ISW проаналізували плани Кремля

За його словами, реальних успіхів у ворога немає. "Південний напрямок його особливо дискредитує. Ворог кинув туди на командування зрадника України генерала Теплинського. Він розраховував, що за допомогою десантників він зможе прорвати оборону. Проте цього не сталося. І навіть на пропагандистських каналах він поступово перетворюється з бравого генерала на невдаху", - зазначив Іван Тимочко.

Він вважає, що зараз бої для росіян набувають все більш "політичного значення", оскільки російський диктатор Володимир Путін хоче під вибори показати хоч якийсь результат. Проте цього не сталося, через що ворог змушений перейти до тактики обстрілу мирних міст.

У той же час припинити бої під Авдіївкою для очільника Кремля неможливо, бо це стане визнанням марності втрат при спробах захопити місто. Тому росіяни намагаються, якщо не захопити, то принаймні максимально знищити його.

Читайте: Наказ Путіна "вмерти під Авдіївкою" виконали: що відбувається в найгарячішій точці фронту

Окрім того, як зауважив він, у росіян виникли проблеми зі стволами для артилерії. "Ще Радянський Союз це обладнання імпортував, а зараз через санкції вони мають проблеми з придбанням цього обладнання", - розповів голова ради резервістів Сухопутних сил.

Іван Тимочко наголошує, що альтернативи мобілізації сьогодні немає. Але потрібна правильна підготовка цивільного населення за межами армії, щоб у військо приходили вже навчені люди. "На жаль, ряд політиків зловживають популізмом в цьому питанні. Мобілізація тривала по плану, поки не туди втрутилися політики", - резюмував він.

Нагадаємо, за минулу добу на фронті відбулося 57 бойових зіткнень.

Вас може зацікавити:

Дуже важливе для планів Кремля: названо місто, яке росіяни спробують відбити в ЗСУ

"Тривожна ескалація": в ООН зробили абсурдну заяву про війну в Україні

Дрон вивів українського бійця з ворожого полону: неймовірна історія порятунку, відео