RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

Всі новини

На долю і кохання: як ворожити в Хрещенський Святвечір і захиститись від злих сил

Напередодні Водохреща, яке цьогоріч українці відзначатимуть 6 січня через перехід ПЦУ на новоюліанський календар, відбудеться Водохресний Святвечір. Цього дня заведено ворожити на долю та кохання свого життя.

Добірку ворожінь "Апостроф".

Як захистити себе від злих сил і згубного кохання

Наші предки напередодні Водохреща на всіх дверях та віконних рамах малювати крейдою знаки хреста, аби не впустити в дім злі сили.

Особливо небезпечним для дівчат у цей вечір був "Полум'яний змій", відомий як "лісник", який завдає закоханим біль та сплутує їх розум. Він з'являється вночі та зваблює дівчат, а якщо не з'являється, то дівчина відчуває велику тугу. Щоб уникнути його впливу, слід намалювати хрест на дверях або зібрати свіжий сніг на Водохресний Святвечір і кинути його на піч.

Ворожіння на ім'я нареченого

Аби дізнатися, як зватимуть майбутнього чоловіка, необхідно вийти надвір та запитати першого зустрічного чоловіка, як його звати – таке ім'я буде і в судженого. Якщо виходити не хочеться, достатньо взяти кілька папірців та написати на них різні імена. Покласти папірці у капелюх та витягнути один із них – це буде ім'ям майбутнього чоловіка.

Читайте також: Коли Водохреще у 2024 році: нова дата одного з найважливіших свят

Ворожіння на заміжжя

Декілька людей влаштовують ворожіння, щоб визначити, хто в компанії вийде заміж першим. Вони підпалюють кілька ниток (відповідно до кількості учасників ворожіння), які мають однакову довжину. Та нитка, яка спалахне першою, вказує на те, що відповідна особа вийде заміж першою. Якщо нитка згасає майже одразу і менше половини згоріло, це свідчить про те, що ця особа не вийде заміж у цьому році.

Ворожіння на віщий сон

Існує кілька варіацій цього ворожіння. Так, можна перед сном розчесати волосся гребінцем, після чого покласти його під подушку та сказати: "Суджений-ряджений, прийди до мене, розчеши моє волосся". Також перед сном можна з'їсти щось солоне та сказати: "Суджений-ряджений, прийди до мене та напої мене водицею". Ще одним варіантом буде покласти під подушку чотирьох карткових королів та промовити: "Суджений мій, ряджений, приснись мені уві сні". Якщо присниться піковий король, то наречений буде набагато старшим або за віком, або вищим за соціальним станом, або багатограннішим за своїм внутрішнім особистісним розвитком; також він може бути дуже ревнивим або просто скупердяєм. Якщо присниться хрестовий король, то майбутній чоловік буде військовою або людиною діловою, чи просто має такий склад характеру. А ось бубновий король – це людина бажана вами, найімовірніше, вже знайома вам, кохана. Червоний король пророкує нареченого багатого, але може так статися, що вже й одруженого або того, хто має пасію, тобто за нього вам доведеться поборотися не на жарт.

Раніше ми публікували новий церковний календар на 2024 рік.

  • Вас може зацікавити:

Коли будемо святкувати Трійцю в 2024 році: нова дата

Новий календар ПЦУ: всі дати православних свят на 2024 рік

Великдень 2024 в Україні: коли будемо святкувати за новим календарем