RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

7 травня

Всі новини

Коли будемо святкувати Трійцю в 2024 році: нова дата

Вже фактично місяць, з 1 вересня, Православна церква України та Українська греко-католицька церква живе по новоюліанському календарю, згідно з яким дати переважної більшості релігійних свят перенесені на інші дати, на два тижні раніше.

"Апостроф" пише, коли у 2024 році святкуватимуть Трійцю, яке є одне із найбільших християнських свят.

Читайте: В Україні з 1 вересня переходять на новий церковний календар: повний список святкових дат

Свою назву свято Трійці отримало на честь сходження Святого Духа до апостолів, яке їм обіцяв Ісус Христос перед своїм Вознесінням на небеса і позначає появу Всевишнього у всіх трьох іпостасях як святої Трійці: у вигляді Бога-Отця, у вигляді Бога-Сина та у вигляді Бога - Святого Духа. Свято входить до двонадесятих свят. За православною традицією, підлога храму цього дня встеляється свіжою травою, ікони прикрашаються гілками, а колір шат священиків — зелений, білий та золотий. Наступного дня відзначається День Святого Духа. Трійця завершує весняний цикл, і після наступного за нею Петровського посту починається новий — літній сезон.

Зіслання Святого Духа святкують через 50 днів після Воскресіння Христового, яке припаде для православних на 5 травня. Але оскільки дата "Зелених свят" "прив'язана" до Великодня, то на Дні Святої Трійці нововведення ніяким чином не позначиться, тобто її святкуватимуть 23 червня.

Нагадаємо, раніше ми писали, що змінилося у православному календарі.

  • Вас може зацікавити:

Хай світлий ангел від біди оберігає! Гарні вітальні листівки з Трійцею

Про допомогу і прощення гріхів: головні молитви, які читають на Трійцю

Магічні ритуали на Трійцю: як привернути удачу і відвести біду