RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

Всі новини

Росія планує обладнати крилаті ракети касетними боєприпасами: загроза зросте в рази

Російські окупанти намагаються обладнати свої крилаті ракети X-32 касетними боєприпасами.

Про це інформує Центр національного спротиву.

Читайте: Росія била по Україні ракетами, виготовленими в кінці минулого року: фото

Сили спеціальних операцій отримали документи Дубненського машинобудівного заводу, на якому виготовляються замовлення російського ВПК, зокрема й ракети для обстрілів цивільної інфраструктури України.

Стало відомо, що Міноборони РФ у жовтні минулого року поставило інженерам завдання модернізувати крилаті ракети касетним блоком.

На даний час не зафіксовані випадки застосування окупантами відповідних ракет. Проте ЦНС закликає українців оперативно реагувати на тривоги, адже ворог нехтує міжнародним правом та готовий застосувати смертоносну зброю проти цивільного населення.

Зазначимо, що касетні боєприпаси – це снаряди, ракети або бомби, які складаються з контейнерів, що відкриваються в повітрі та розкидають багато малокаліберних бомб на великій території. Вони призначені для як для ураження живої сили, так і броньованої техніки й укріплень, залежно від модифікації. Окрім того, велика кількість суббоєприпасів не завжди вибухає, а залишається на місці прильоту. Вони можуть розірватися в будь-який момент, "чекаючи" свого часу навіть десятки років.

Нагадаємо, що у вівторок, 2 січня, під час масованої атаки силами та засобами Повітряних Сил було знищено 10 із 10 аеробалістичних ракет Х-47М2 "Кинджал", 59 із 70 крилатих ракет Х-101/Х-555/Х-55 та 3 крилаті ракети "Калібр". Окрім того, силами ППО було знищено усі 35 ударних БПЛА.

Вас може зацікавити:

Росія запустила десятки ракет по Україні: що відомо про масштабну атаку

Путін закидав Київ рекордною кількістю "Кинджалів": останні дані

Російські ракети пошкодили фабрику, важливу для ЗСУ: подробиці