RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Україну знову замете снігом і вдарять 20-градусні морози: карта погоди

Після досить теплої погоди, після Нового року зима нарешті почала вступати в свої права - протягом найближчих днів Україну знову замете снігом та подекуди вдарять 20-градусні морози.

Про це повідомляє meteoprog.com та карти ресурсу Ventusky.

У четвер, 4 січня, на всій території України очікується непостійна погода з опадами та різницею в температурі. На заході та півдні переважно йтиме дощ, а на півночі, сході та на Поліссі прогнозується сніг, мокрий сніг та ожеледь у окремих місцях. Синоптики попереджають про ожеледицю на дорогах та закликають водіїв бути обережними. Вітер по Україні буде діяти змінними напрямками зі швидкістю 5-10 м/с. Температура повітря вдень на півночі Лівобережжя становитиме -9...-14 °С. У південних та південно-західних областях традиційно буде тепліше - +6…+11 °С. У центральних областях вдень температура буде близько 0 °С.

День 4 січня

Читайте також: Нас чекає аномальний січень: яка погода буде у перший місяць року

У п'ятницю, 5 січня, кількість опадів поступово буде зменшуватися або взагалі зникне на тлі підвищення атмосферного тиску та зниження температури по всій території України. В південних та південно-західних областях температура вночі буде коливатися від 0 до +5 °С, вдень очікується температура +2…+7 °С. У решті регіонів країни вночі стовпчики термометрів опустяться до -8…-13 °С, вдень температура становитиме від -5 до -10 °С, в той час як у північних та Харківській області вночі очікується справжній холод від -15 до -20 °С. Вдень у цьому регіоні температура підвищиться до -11…-16 °С.

Ранок 5 січня

У суботу, 6 січня, через вплив антициклону з півночі Європи опадів в Україні не передбачається. При цьому вітер буде південно-східний і матиме швидкість 5-10 м/с. Температура повітря вночі на Лівобережжі очікується в межах від -15 до -20 °С, вдень підніметься до -4...-9 °С. У західних та південних областях вночі тепло, близько 0 °С, а вдень температура зросте до +3…+8 °С.

День 6 січня

У неділю, 7 січня, вночі у західних областях та вдень у більшості регіонів, за винятком південного сходу, очікуються опади, переважно у вигляді дощу та мокрого снігу. Місцями можлива ожеледь, а на дорогах може утворитися ожеледиця. Вітер матиме південно-східний напрямок і швидкість 7-12 м/с. Температура повітря вночі у північно-східних областях очікується в межах від -8 до -13 °С, вдень підніметься до -2...-7 °С. На решті території країни вночі температура становитиме від -2 до +3 °С, а вдень температура зросте до +4...+9 °С.

Ранок 7 січня

Вечір 7 січня

Нагадаємо, синоптики розповідали, що у січні 2024 року в Україні вдарять "потужні" морози.

  • Вас може зацікавити:

Чи вдарять в Україні морози на Водохреща: карта погоди

В Україну йдуть 25-градусні морози: де і коли чекати різкого похолодання, карти

Тепло і багато опадів, але без "сюрпризів" не обійдеться: прогноз синоптика на січень-2024