RU  UA

Чи є в росіян шанс взяти Харків: у ЗСУ розкрили плани ворога

Росія, ймовірно, має плани щодо нового наступу на Харків, а Збройні мають свої плани, які не дозволять цьому здійснитися.

Так в ефірі Апостроф TV прокоментував інформацію британських ЗМІ щодо повторного наступу росіян начальник служби зв'язків із громадськістю командування Сухопутних військ Збройних сил України Володимир Фітьо.

Читайте також: На Харківщині в прикордонних районах встановлюють "зуби дракона": фото

"Наше суспільство розбурхала стаття британської газети The Telegraph про те, що росіяни з 15 січня збираються наступати на Харків. З цього приводу я хочу сказати, що росіяни атакують Куп’янський напрямок (Харківська область) ще з початку жовтня - якихось успіхів у них на цьому напрямку немає", - зазначив він.

За його словами, росіяни безуспішно атакують цей напрямок у Харківській області й всі свої зусилля зосередили поблизу населеного пункту Синьківка, де вчора ЗСУ відбили чотири ворожі атаки. Вони б хотіли, але не можуть взяти цей населений пункт і далі пройти до Куп’янська.

"Звичайно, після Куп’янська вони хотіли б і Харків. А окрім Харкова, вони хочуть і Полтаву, і Київ, і всю Україну. Можливо, це для когось буде відкриття, але плани в Росії саме такі", - наголошує речник командування Сухопутних військ.

На цьому напрямку українські військовослужбовці дають відсіч окупантам, і успіху там немає. Однак від своїх намірів атакувати на даній ділянці не відмовилися. Лише за минулу добу вісім дронів-камікадзе застосували по позиціях ЗСУ та 352 артилерійських обстріли. При цьому російські окупаційні війська на цьому напрямку зазнають великих втрат. Лише за минулу добу 116 російських солдатів було знищено та 32 одиниці військової техніки, серед якої два танки, один БМП та один БМД.

На Бахмутському напрямку за минулу добу було відбито чотири атаки, бойові дії відбувались біля Богданівки, Кліщіївки, Андріївки. Ворог намагається наступати в напрямку Часового Яру. Мета зрозуміла - адже далі йдуть Костянтинівка, Слов’янськ, Краматорськ та вихід на адміністративні межі Донецької області.

"Але знову ж таки, плани ворога - це плани ворога, але в цих планах не прописано, що проти нього стоять Збройні сили України, які цьому не дадуть здійснитися", - резюмував Володимир Фітьо.

Нагадаємо, останнім часом Росія посилила інтенсивність обстрілів Харкова, при цьому здійснювала це хаотично, щоб тримати у напрузі населення. Зокрема, била новим типом зброї.

  • Вас також може зацікавити:

Удар ракетами С-300 по центру Харкова: з'явились фото і подробиці

Ворог намагається просунутися у напрямку Часового Яру: свіжі карти боїв

Росія шукає способи для обходу української ППО: в ISW проаналізували плани Кремля