RU  UA  EN

Понеділок, 30 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

30 вересня

Всі новини

Ворог намагається просунутися у напрямку Часового Яру: свіжі карти боїв

Російські війська підтвердили наступ на південний захід від Авдіївки, намагаються наступати на північний захід від Бахмута.

Про це йдеться в аналітичному звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Читайте також: Росія шукає способи для обходу української ППО: в ISW проаналізували плани Кремля

Луганська область

ISW з'ясував, що 3 січня російські та українські війська продовжували позиційні бої вздовж лінії Куп'янськ-Сватово-Кремінна, але підтверджених змін на лінії фронту у цьому районі не було. Позиційні бої тривали на північний схід та схід від Куп'янська в районі Синьківки, озера Лиман та Петропавлівки, а також на захід та південний захід від Кремінної в районі Тернів та Серебрянського лісництва.

Командувач сухопутних військ України генерал-полковник Олександр Сирський повідомив, що російські війська перегруповуються і завдають плануючих бомбових ударів у напрямку Лимана.

Донецька область

За словами ISW, російські війська просунулися на північ від дороги Бахмут-Хромово між Богданівкою та Хромовим. Командувач сухопутних військ України генерал-полковник Олександр Сирський зазначив, що біля Богданівки продовжуються інтенсивні бої й що російські війська намагаються просунутися у напрямку Часового Яру (на захід від Бахмута).

Нещодавно російські війська підтвердили наступ на південний захід від Авдіївки. Російські війська досягли незначного посилення на північно-західному березі Ізмайлівського ставка на околиці Первомайського (на південний захід від Авдіївки).

Позиційні бої тривали на північний захід від Авдіївки в районі Новобахмутівки, Степового та Бердичева; на північно-західній та південно-східній околицях Авдіївки; та на південний захід від Авдіївки в районі Невельського та Первомайського.

Нещодавно російські війська досягли підтверджених успіхів у ході наземної атаки на південний захід від Донецька. Відео з геолокацією показує наслідки російського наступу на південний схід від Побєди (приблизно за 10 км на південний захід від Донецька) і вказує на те, що російські війська досягли низки незначних успіхів на південно-східній околиці Побєди. Українські та російські джерела заявили, що позиційні бої тривали на захід та південний захід від Донецька.

"Південна вісь"

За словами ISW, російські та українські сили продовжували позиційні бої у районі кордону Донецької та Запорізької областей 3 січня, але підтверджених змін на лінії фронту у цьому районі не було. Російські та українські джерела повідомляють про позиційні бої на південний захід від Великої Новоселівки, недалеко від Приютного та на захід від Старомайорського.

Українські війська досягли незначних успіхів у західній частині Запорізької області на тлі позиційних боїв, що продовжуються, в цьому районі 3 січня. Позиційні бої тривали і на лівому березі Херсонської області 3 січня, але підтверджених територіальних поступів у цьому районі не було. Російські та українські війська продовжували зустрічатися у боях біля Кринків.

Раніше "Апостроф" писав про те, що українські БПЛА досягли десятків цілей в Росії.

  • Вас також може зацікавити:

ЗСУ відтіснили ворога під Спірним: карти бойових дій

Українські бійці просунулись в районі Кліщіївки: оновлені карти бойових дій

ЗСУ просунулися на захід від Горлівки, на декількох напрямках – позиційні бої: звіт ISW і карти