RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

На синоптичних гойдалках: погода готує українцям сюрпризи у найближчі дні

В Україну прийшло потепління - синоптичні гойдалки продовжаться і надалі: у четвер, 11 січня, очікується до 3 градусів тепла і невеликий сніг.

Такий прогноз зробила синоптикиня Наталка Діденко.

Читайте також: Майже весна посеред лютої зими: в Київ йде потепління

На синоптичну ситуацію у найближчі дні впливатиме антициклон Hannelore, який тримається зараз над Великою Британією і утримує зону високого атмосферного тиску та сухої погоди на значній частину Європи. У свою чергу циклон з атмосферними фронтами на його периферії, на півдні та північному сході зумовлюють опади на прилеглих територіях - дощ і сніг.

За прогнозом Діденко, вдень 11 січня в Україні очікується від 3 морозу до 3 тепла, найближчої ночі відчутніші морози прогнозуються в західних областях, де очікується -5-10 градусів.

"Хоча й особливого холоду в більшості областей завтра не передбачається, проте сильний північно-західний вітер з поривами знижуватиме - за відчуттями - температуру повітря", - попереджає Діденко.

У Києві 11 січня пройде невеликий сніг, а північно-західний вітер може досягати штормових показників - 15 метрів за секунду і більше. Однак дуже холодно не буде - у столиці вночі передбачається -1-4, вдень 0-2 градуси морозу.

"А ось вже 12-го січня холодний атмосферний фронт зісковзне, як по гірці, по східній периферії антициклону, і тому за ним в Україну одразу проветься холодне північне повітря. Тобто, з 12-го січня очікується похолодання до помірних морозів", - написала Діденко, додавши, що чергові синоптичні гойдалки очікуються вже зовсім скоро - потепліє з 15 січня.

Раніше "Апостроф" розповідав, коли в Україні можна очікувати потепління з нічними "плюсами".

  • Вас може зацікавити:

До -27: після потепління Україну накриє друга хвиля морозів

Тепло і багато опадів, але без "сюрпризів" не обійдеться: прогноз синоптика на січень-2024

Якою буде зима 2023-2024 - прогноз на зимові місяці