RU  UA  EN

Середа, 22 травня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.65
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

22 травня

Всі новини

Росіяни готуються знову наступати: Сирський озвучив напрямок

Оперативна обстановка на сході країни залишається складною, адже ворог продовжує наступальні дії на Куп’янському, Лиманському та Бахмутському напрямках.

Про це повідомив Командувач Сухопутних військ Олександр Сирський.

Він підкреслив, що окупанти не полишають спроб витіснити наші підрозділи з Куп’янського лісу та захопити Синьківку, маючи на меті блокування Куп’янська.

Читайте: Одна з найбільших пасток для росіян: ЗСУ перетворили плацдарм в Кринках на непробивний щит

"Завдяки діям наших оборонців ворог несе значні втрати. Попри це, намагається наростити зусилля насамперед за рахунок людського ресурсу", - розповів про ситуацію генерал-полковник.

На Лиманському напрямку противник проводить наступальні дії з метою витіснити українські війська за річку Чорний Жеребець. Росіяни здійснюють інтенсивні артилерійські обстріли та переміщують зі своєї території додаткові штурмові роти, проводячи підготовку нових штурмових загонів у базових таборах.

Також ворог намагається проводити розмінування шляхів висування.

Серебрянське лісництво продовжує залишатись одним із напрямків зосередження основних зусиль противника. На даному напрямку здійснюються безуспішні спроби атакувати наші позиції за підтримки бронетехніки в напрямках Діброва, Торське та Діброва, Ямпіль, повідомив Командувач Сухопутних військ.

Спостерігається підготовка до відновлення наступальних дій ворога на Сіверському напрямку. Для цього ворог переміщує підрозділи "Шторм-Z" та здійснює формування штурмових рот.

В районі Бахмута окупанти докладають усіх зусиль для виходу на рубіж каналу Сіверський Донець – Донбас. З півночі Бахмута противник проводить штурмові дії у напрямку Богданівки, із залученням підрозділів "добровольчого корпусу".

Росіяни намагається створити сприятливі умови для наступу на Часів Яр та відновити втрачене положення в районах каскаду озер східніше Кліщіївки та Курдюмівки, для чого залучає підрозділи повітряно-десантних військ та мотострілецькі частини зі складу північного флоту.

"Незважаючи на широкомасштабні наступальні дії ворога наші воїни на всіх напрямках міцно тримають оборонні рубежі та завдають ворогу значних втрат. Всі необхідні рішення наші командири приймають вчасно, ставлячи за мету ефективне ураження живої сили противника та збереження життя наших воїнів", - підкреслив Олександр Сирський.

Нагадаємо, що протягом минулої доби було знищено 830 окупантів, 12 танків, 22 ББМ, 15 артсистем, 21 одиницю автомобільної техніки та 2 засоби ППО ворога.

  • Вас може зацікавити:

Росія може готувати операцію "під чужим прапором" в Придністров’ї: в ISW назвали справжню мету Кремля

Засідання Ради Україна-НАТО: союзники анонсували нові пакети військової допомоги

Росіяни змінили тактику, але "м’ясні" штурми тривають: яка ситуація на Бахмутському напрямку