RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

29 квітня

Всі новини

Засідання Ради Україна-НАТО: союзники анонсували нові пакети військової допомоги

У середу, 10 січня, у Брюсселі відбулось надзвичайне засідання Ради Україна-НАТО на рівні послів, скликане за ініціативи української сторони у зв'язку із масованими ракетними ударами та атаками російських дронів.

Про це повідомили у прес-службі Північноатлантичного Альянсу.

Союзники засудили ескалацію російських повітряних ударів по Україні, а також використання Росією балістичних ракет, отриманих з Північної Кореї, та безпілотників із Ірану.

Читайте: Путін закидав Київ рекордною кількістю "Кинджалів": останні дані

"НАТО рішуче засуджує російські ракетні та безпілотні напади на українське громадянське населення, зокрема із застосуванням зброї з Північної Кореї та Ірану. Другий рік поспіль Путін намагається вимотати Україну масовими атаками, але йому це не вдається. Жорстока кампанія Росії лише зміцнює рішучість України. Оскільки Москва посилює свої удари по українським містам та цивільному населенню, союзники по НАТО посилюють протиповітряну оборону України. Ми продовжимо підтримувати хоробрих українців, коли вони опираються агресивній війні Росії", - заявив генсекретар НАТО Єнс Столтенберг.

В Альянсі нагадали, що країни НАТО закуповують до 1000 ракет ППО "Patriot", щоб поповнити свої запаси, зміцнюючи протиповітряну оборону України.

Німеччина нещодавно поставила в Україну системи ППО Patriot та Skynex, а також додаткові ракети для ППО IRIS-T, а Велика Британія відправляє в Україну близько 200 ракет ППО.

Союзники ясно дали зрозуміти, що вони продовжуватимуть надавати Україні велику військову, економічну та гуманітарну допомогу, і багато союзників намітили плани надати додаткові можливості на мільярди євро 2024 року.

Як повідомляє Місія України при НАТО, в екстреному засіданні взяли участь командувач Повітряних сил Збройних сил України Микола Олещук та заступник міністра внутрішніх справ Олексій Сергєєв.

Представники української сторони поінформували союзників про наслідки масованих російських ракетних атак по території України, зміни у тактичних діях Росії та озвучили пріоритетні потреби української сторони у засобах ППО.

Олещук озвучив кількість випущених країною-агресором ракет та дронів, розповів про успіхи у використанні вже наданих союзниками засобів ППО і про те, скільки ворожих ракет і дронів вдалося знищити під час атак. Він звернув особливу увагу на важливість надання додаткових систем ППО, таких як Patriot, IRIS-T та NASAMS, а також зенітно керованих ракет до них.

"З боку окремих країн були зроблені анонси щодо наступних пакетів допомоги. Низка держав-членів Альянсу оголосили про збільшення своїх фінансових внесків до Комплексного пакета допомоги для задоволення першочергових потреб України", - йдеться у повідомленні.

Крім того, держави-члени Альянсу висловилися за ухвалення спільних санкційних та інших обмежень проти КНДР та Ірану у відповідь на постачання ними відповідно балістичних ракет і дронів.

Раніше ми писали, що в Кривому Розі російська ракета вдарила по ТРЦ.

Нагадаємо, що під час російської атаки 2 січня силами та засобами Повітряних Сил, у взаємодії із підрозділами Сил оборони було знищено 10 із 10 аеробалістичних ракет Х-47М2 "Кинджал", 59 із 70 крилатих ракет Х-101/Х-555/Х-55 та 3 крилаті ракети "Калібр". Окрім того, силами ППО було знищено 35 ударних БПЛА.

  • Читайте також:

Десятки постраждалих, пожежі і розтрощені будинки: Київ оговтується після надпотужної ракетної атаки, фото

Семиметрова вирва і випалені вщент квартири: в будинку на київській Солом’янці почали розбір руйнувань, фоторепортаж

У Києві влаштували масштабну толоку біля розбитої багато­поверхівки: фоторепортаж