RU  UA

Бунти в елітних частинах та нові "шахеди" з Ірану: що зараз відбувається у окупантів

Сили оборони України на півдні країни продовжують розширювати плацдарми на лівому березі, знищують техніку живої сили противника, а також б'ють за логістикою окупантів.

Про це в ефірі "Апостроф TV" розповіла речник Оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк.

Росіяни відчувають постійні проблеми із забезпеченням, що вже відбивається на їхньому моральному дусі.

Читайте також: Одна з найбільших пасток для росіян: ЗСУ перетворили плацдарм у Кринках на непробивний щит

"Ми бачимо, що штурмів на наші плацдарми на лівому березі поменшало. Якщо раніше у них було 10 штурмів на добу, то зараз вони зважилися лише на три 3 штурми. В результаті вони втратили 15 окупантів і відступили на свої позиції", - заявила Гуменюк.

Також окупанти відмовляються йти до "м'ясних штурмів" і змушені постійно перегруповуватися на тлі постійних втрат. Замість загонів "Шторм-Z" вони підтягли більш професійні десантні частини та морську піхоту.

"З них важче формувати штурмові групи, оскільки там професіонали, які не бажають йти на штурм без підтримки техніки та артилерії. Відповідно, вони відмовляються йти на такі лобові штурми, вважаючи участь у них якимось покаранням. З цієї причини серед більш професійного окупаційного контингенту виникають невдоволення та свого роду бунти, коли російські десантники та морські піхотинці відмовляються йти на штурм наших позицій", - зазначила Гуменюк.

У той же час мис Чауда на східному краї Феодосійської затоки та Балаклава стали важливими локаціями для росіян, з яких вони запускають ударні БПЛА по решті території України з метою терору мирного населення.

По-перше, це віддалені території, які, як вважають росіяни, зручніше прикривати ППО. По-друге, там зручна для запуску БПЛА територія та логістика.

Також окупанти намагаються ховатися за цивільним населенням. Тут аналогічна ситуація, але Сили оборони України все одно дістаються військових об'єктів росіян у Криму.

Гуменюк повідомила, що до Росії прибув черговий вантажний літак з Ірану, який потенційно міг привести чергову партію "шахедів". Однак окупанти останні пару діб не використовували дрони через низькі температури.

"Якщо говорити про ракети з КНДР, то в нашій зоні відповідальності такі озброєння не фіксувалися, але є інформація від Офісу генпрокурора, що дійсно росіяни використовували ракети з Північної Кореї. Тому ми можемо сказати, що такі загрози в жодному разі не залишаться без реакції з нашої сторони і також, сподіваюся, з боку наших партнерів, які розуміють, що це за загрози та як важливо забезпечити безпеку мирного населення", - наголосила Гуменюк.

Нагадаємо, що у Вашингтоні шукають шлях забезпечити Україну сучасним високотехнологічним обладнанням для переваги на полі бою.

  • Вас також може зацікавити:

Росія може готувати операцію "під чужим прапором" в Придністров’ї: в ISW назвали справжню мету Кремля

Засідання Ради Україна-НАТО: союзники анонсували нові пакети військової допомоги

Росіяни змінили тактику, але "м’ясні" штурми тривають: яка ситуація на Бахмутському напрямку