RU  UA

У Сил оборони "довгі руки": яка ситуація в Азовському та Чорному морях після знищення літака А-50

Знищення Силами оборони російського літака ДРЛВ А-50 вдарило по можливостях окупантів, оскільки саме він координував авіаційні та ракетні удари по території України. Це свідчить, що руки у ЗСУ постійно стають "довшими" і росіяни не можуть спокійно літати над Азовським морем, як їм здавалося раніше.

Про це в ефірі "Апостроф" TV розповіла речник Оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк.

Читайте також: Залужний підтвердив знищення російських літаків А-50 та Іл-22

"Чорне море продовжує штормити, що нам вигідно, але противник продовжує тримати в морі надводні носії "Калібрів" загальним залпом у 8 ракет. Корабельний надводний склад росіян у морі зараз складається з 5 одиниць, які намагаються триматися подалі від кримської акваторії. В Азовському морі окупанти тримають дві корабельні одиниці, але вони не несуть загрози. Ми розуміємо, що вони відтіснені до південно-східної частини Чорного моря, але ракетоносії продовжують становити загрозу для всього населення України", - сказала Гуменюк.

Недавнє знищення Силами оборони російського літака далекого радіолокаційного виявлення А-50 вдарило по можливостях окупантів, оскільки саме цей літак використовувався для координації авіаційних та ракетних ударів територією України.

"Хоча в окупантів ще є такі літаки в розпорядженні і їхня пропаганда розповідає, що нібито істотних втрат в їхніх можливостях немає, для них це все одно вельми чутливий удар, який показує, що руки в Сил оборони постійно стають "довшими" і вони не зможуть спокійно літати над Азовським морем, як їм здавалося раніше", - наголосила спікер.

Вона додала, що для ворога болючою є втрата фахівців, які обслуговують такі літаки як А-50.

"Для того, щоб компенсувати втрату і показати свої можливості, окупанти на нашому напрямку активізували використання тактичної авіації. Зрозуміло, що росіянам потрібен час, що переорієнтуватися і оновити систему моніторингу та координації ракетних та авіаційних ударів. Тому, в цей період можливі точкові удари із застосуванням балістики та ракетоносіїв з Чорного моря", - додала Гуменюк.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що Повітряні сили ЗСУ збили три винищувачі росіян за раз.

  • Вас також може зацікавити:

Рідкісні "пташки": що відомо про підбиті над Азовським морем літаки А-50 та Іл-22

У Росії впав черговий літак: що відомо про аварію Су-34 у Воронезькій області

"З днем ПКС": у Росії розбився літак СУ-30 з екіпажем, відео