RU  UA

Росіяни здаються в полон обмороженими, щоб просто зігрітися і поїсти: офіцер Нацгвардії про ситуацію на фронті

На напрямку Часового Яру окупанти посилили штурмові дії, оскільки ворог ставить задачу вийти до каналу. Окрім того, посилилися обстріли з С-300 та "Іскандерів".

Про це в ефірі Апостроф TV розповів майор Національної гвардії України Денис Нагорний.

Окрім того, за його словами, окупанти почали масове використання техніки для будівництва оборонних споруд. Наганяють й нову живу силу, ймовірно, вихідців з Середньої Азії.

Читайте: Біля кордону з РФ небезпечно: Наєв закликав дослухатися порад щодо евакуації

Також Денис Нагорний зауважив, що посилилися артилерійські обстріли. "На 3-4 тисячі наших пострілів противник відповідає 13-15 тисячами пострілів. Активно використовуються FPV-дрони, їх кількість значно збільшилася. Вони закидують ними наші логістичні шляхи. Ми відстаємо від них у використанні РЕБ, проте намагаємося боротися. Також іде досить успішна контрбатарейна боротьба", - розповів він.

Офіцер Нацгвардії додав, що у нас поки що не вистачає засобів для наступу, проте вистачає для оборони. Нестача ж артилерії компенсується використанням дронів.

Водночас якість російських операторів дронів нижча. Окупанти присилають ненавчених людей, натомість у ЗСУ оператор навчається від 3 місяців і більше. Власне, тому ворог використовує БПЛА, як і артилерію, намагаючись задавити масовістю. "Ми стараємося точними пострілами знищувати ціль", - розповів майор Національної гвардії.

Також, як пригадав він, в полон, іноді здаються по 10 і більше російських вояків, бо вони знаходяться на позиціях в літній формі. "Тому вони, буває, приходять обморожені, щоб просто зігрітися і попити теплого", - розповів Денис Нагорний.

Нагадаємо, що за минулу добу на фронті відбулося 98 бойових зіткнень. ЗСУ ліквідували 730 російських військових, 14 ББМ, 13 танків та 10 артсистем ворога.

  • Вас може зацікавити:

Плацдарм на лівому березі Дніпра: в ЗСУ розповіли про "успіхи" ворога

Авдіївка "з'їдає" росіян: у Путіна шукають вже інші "перемоги"

За документами ми те село вже давно взяли: як в армії РФ малюють картинку для телевізора, відео