RU  UA

Плацдарм на лівому березі Дніпра: в ЗСУ розповіли про "успіхи" ворога

Росіяни намагаються вибити ЗСУ з плацдарму на лівому березі, але минулої доби ворог через погоду пішов лише на один штурм, який виявився для них невдалим.

Про це повідомила речник Оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк в ефірі Апостроф TV.

Читайте також: ЗСУ "вполювали" понад 1000 окупантів: ранкове зведення Генштабу

За її словами, росіяни намагаються компенсувати втрати можливостей за рахунок активізації тактичної авіації, зокрема, щоб перекрити нестачу можливостей артилерії.

Гуменюк повідомила, що за минулу добу ворог втратив 8 гармат, 3 РСЗВ (кілька "Ураганів" та "Град"), які були знищені силами контрбатарейної боротьби. Також росіяни втратили три човни, які вони використовували для маневру між островами.

За словами спікера, на території окупованої частини Херсонської області та на півдні загалом, включаючи Запорізьку область, перебуває близько 70 тис. особового складу окупантів.

"Окупаційний контингент розосереджений населеними пунктами, де вони ховаються, зокрема, серед цивільного населення, а потім певними "бойовими партіями" доставляються на лінію бойового зіткнення для проведення штурмів. Тобто вони постійно маневрують, у тому числі, щоб уникнути масованого удару з боку Сил оборони на місцях їх скупчень", - розповіла Гуменюк.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що окупанти продовжують активно атакувати Авдіївку і штурмують під Куп'янськом і на Лиманському, Бахмутському, а також Мар'їнському напрямках.

  • Вас також може зацікавити:

ЗСУ відбили кілька позицій біля Авдіївського коксохіму: звіт ISW і карти боїв

Авдіївка "з'їдає" росіян: у Путіна шукають вже інші "перемоги"

За документами ми те село вже давно взяли: як в армії РФ малюють картинку для телевізора, відео