RU  UA  EN

Неділя, 29 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

28 вересня

Всі новини

"Привіт" від ГУР: що відомо про атаки на нафтобазу та пороховий завод у Росії

Сьогодні вночі Головне управління розвідки Міноборони України за допомогою безпілотників влаштувало спецоперацію на території країни-агресора, атакувавши Тамбовський пороховий завод у Котовську та нафтобазу в Клинцях Брянської області.

Про це повідомляє УП із посиланням на джерела в ГУР МОУ.

Читайте: Нам потрібно набагато більше ніж 1 млн дронів: у ЗСУ зробили важливу заяву про розвиток БПЛА

Як зазначається, наслідки атаки на пороховому заводі уточнюються, а ось у Клинцях є значні пошкодження військового об'єкта.

Російські канали, у свою чергу, повідомляють, що український БПЛА "звалився" на території Тамбовського порохового заводу при спробі атакувати підприємство.

БПЛА літакового типу нібито впав на майданчик біля цеху зі змішування порохів.

Персонал був евакуйований, хоча постраждалих і руйнувань немає, як запевняють росЗМІ, немає.

Водночас у мережі з'явилося відео з нібито наслідками атаки по заводу, де помітно, що руйнування є і вони є досить масштабними.

Тим часом пожежі на нафтобазі в Клинцях надали підвищений ранг складності, а з приватного сектору поблизу евакуйовано 32 особи.

Губернатор регіону Олександр Богомаз заявив, що після атаки безпілотника горить чотири резервуари з нафтопродуктами, які намагаються загасити понад 140 людей. Гасіння пожежі ускладнюється через кількість палива, що вигоряється.

За версією Богомаза, український дрон вдалося збити, проте при його знищенні відбулося скидання боєприпасу. Після цього, за його словами, регіон атакували ще два безпілотники.

Нагадаємо, раніше ми писали, що в місті Клинці Брянської області Росії після атаки безпілотних літальних апаратів спалахнула нафтобаза.

  • Вас може зацікавити:

Крим "втомився": карта знищених і пошкоджених військових об'єктів

"Пішли за уламками": у Бєлгороді знову потужна "бавовна", фото і відео

Вибиті вікна та перевернуті авто: нові фото, відео та подробиці "бавовни" в Бєлгороді