RU  UA

Нам треба набагато більше ніж 1 млн дронів: в ЗСУ зробили важливу заяву щодо розвитку БПЛА

Цифра в 1 мільйон безпілотників різних типів закрити потреби Сил оборони не зможе, оскільки інтенсивність бойових дій досить висока, і потрібно набагато більше дронів.

Про це в ефірі "Апостроф" TV розповів командир роти ударних безпілотних авіаційних комплексів "Ахіллес" 92-ї окремої механізованої бригади імені кошового отамана Івана Сірка Юрій Федоренко.

Читайте також: Back in the USSR: чи потрібна Україні повна мілітаризація економіки

"Що стосується в цілому розвитку напрямку БПЛА, то, якщо спростити, відбувається все наступним чином: зразки БПЛА, як розвідувальні, так і ударні, масштабуються у виробництво всередині нашої держави, отримують замовлення та фінансування. Що стосується модернізації - це також важливий фактор, тому що ті засоби, зокрема ті, що противник називає "Бабою Ягою", модифікація на початку 2023 року і зараз - це зовсім різні літальні апарати, тому що противник також прилаштовується і намагається протидіяти" , - сказав Федоренко.

За його словами, зараз триває не лише виробництво, а й модернізація безпілотників у взаємодії з фронтом.

"Що стосується мільйона дронів. Це безумовно важлива кількість, яка необхідна для Сил оборони, але повною мірою закрити потребу Сил оборони мільйоном дронів на превеликий жаль не вдасться. Чому? Тому що інтенсивність бойових дій достатньо висока, і треба набагато більше. Для того, щоб забезпечити паритет з ворогом, необхідно, щоб були додаткові дрони, які забезпечуються за рахунок як локальних невеличких виробництв, так і донатів кожного українця”, - наголосив Федоренко.

Він додав, що на повне забезпечення дронами Сил оборони при сталій лінії бойового зіткнення, тобто якщо вона не розшириться, супротивник не відкриє ще один фронт на іншому напрямку, коштом держави можна буде вийти лише наприкінці 2025 року, за попереднім прогнозом.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що ЗСУ отримали новий дрон вітчизняного виробництва, який стійкий до перешкод, не боїться куль та негоди.

  • Вас також може зацікавити:

Військова економіка на боці БПЛА: чому Росія випереджає Україну у "війні дронів"

РФ, попри санкції, збільшила виробництво ракет вище довоєнного рівня: ЗМІ дізналися деталі

Не пройшло і року: Кабмін виділив гроші на виробництво українських БПЛА