RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Ворог тримає на кордоні 20 тисяч солдатів: Наєв розповів про обстановку на півночі країни

Станом на зараз обстановка у Північній операційній зоні залишається контрольованою. Водночас на території Російської Федерації, противник утримує угруповання загальною чисельністю близько 20 тис. осіб.

Про це повідомив Командувач Об’єднаних Сил ЗС України генерал-лейтенант Сергій Наєв.

За його словами, ворожі підрозділи постійно ведуть розвідку, здійснюють обстріли прикордонних районів та активно нарощують інженерно-фортифікаційне обладнання місцевості.

Читайте: Ситуація стабільна, але загроза залишається: Наєв відвідав північний кордон

Відмічаються також заходи з переозброєння підрозділів на новітні або модернізовані зразки озброєння, - підкреслив Сергій Наєв.

Своєю чергою, вздовж кордону з боку Республіки Білорусь утримується близько 1800 осіб зі складу збройних сил Білорусі, крім регулярних підрозділів прикордонної служби. На постійній основі військовими та правоохоронними підрозділами проводяться заходи бойової підготовки, нарощується система спостереження та інженерно-фортифікаційне обладнання місцевості вздовж кордону.

В рамках створення так званої "Союзної держави", воєнно-політичне керівництво Білорусі продовжує надавати посильну допомогу РФ у збройній агресії проти України, постачаючи та ремонтуючи озброєння та військову техніку. На підприємствах військово-промислового комплексу РБ здійснюється виробництво нових та переробка застарілих боєприпасів, з подальшою їх передачею в інтересах збройних сил РФ, - зазначив Командувач Об’єднаних Сил ЗС України генерал-лейтенант Сергій Наєв.

Водночас у Північній операційній зоні триває підготовка протидиверсійних і протидесантних резервів ЗСУ.

Військовослужбовці вчаться протидіяти умовному ворогу із залученням безпілотної авіації, виставляли вибухові інженерні загородження, створювати спостережні пости та висувати протидиверсійний резерв.

Нагадаємо, Сергій Нає закликав цивільних, які мешкають біля кордону з РФ, евакуюватися, щоб українські військові могли вільно нищити ворога.

  • Вас може зацікавити:

Захоплення позицій та евакуація поранених: Наєв показав відео навчань бійців на Волині

Ворога буде чим зустріти: Наєв показав нові оборонні споруди на Чернігівщині, фото

"Меж досконалості немає": Наєв оцінив готовність захисних позицій під Києвом