RU  UA

Захід проґавив путінську чуму: коли це сталось і чи здатна РФ атакувати НАТО

Масштабні навчання НАТО Steadfast Defender-2024 є не стільки підготовкою до війни з Росією, скільки психологічним і ментальним усвідомленням, що між Росією та Західним світом є хоч ще й невидима, але стіна.

Про це в ефірі "Апостроф" TV розповів військовий експерт, голова Центру досліджень армії, конверсії та роззброєння Валентин Бадрак.

Читайте також: Чи нападе Росія на НАТО після України: експерт розставив крапки над "і"

"Я впевнений, що на цей момент Росія не здатна атакувати НАТО. Але взаємні штучні нагнітання пішли в такий бік, що відбулося те, що я називаю розгерметизацією війни на планеті. Тобто створюється загальна небезпечна ситуація", - зазначив Бадрак.

Експерт наголосив, , саме тому навчання НАТО Steadfast Defender-2024, є не тільки очікування війни, а й фактично психологічною і ментальною підготовкою до того, що є вже хоч ще й невидимий, але мур між Росією і Західним світом. І цей цивілізаційний розлом проходить, на жаль, так, як передбачав Гантінгтон (Самюель Гантінгтон, автор теорії про зіткнення цивілізацій, - "Апостроф"), ще в кінці 1990-х років, що найбільший цивілізаційний розлом проходить посередині України.

"Найслабкіша ситуація, коли Росія і Путін були фактично на межі поразки, пройшла, і тепер Захід відчуває, що була зроблена стратегічна помилка в тому, що не було підтримано Україну своєчасно. І помилка була з розрахунками контрнаступу. Але тепер Захід усвідомлює, що ця небезпека починає до них наближатися - ця путінська чума. Ось чому вони нарощують зараз навчання, нарощують усі можливості, але разом з тим є шанси і для нас”, - резюмував експерт.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що військове керівництво Нідерландів закликало населення готуватися до війни з Російською Федерацією.

  • Вас також може зацікавити:

Росія може атакувати країни НАТО: названо час і умови

Фінляндія повністю закриває кордон з РФ

Путін пообіцяв Фінляндії "проблеми" і наказав перекинути більше військ