RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

У ЗСУ реалізували проєкт з психологічної реабілітації

У структурі ЗСУ завершено реалізацію проєкту з психологічної реабілітації та відновлення боєздатності військовослужбовців.

Про це проінформував пресцентр Генштабу.

Командування нагадує, що реалізація проєкту тривала з липня 2023 року.

Читайте також: Було залучено тисячі військових: в ЗСУ завершили курс психологічної реабілітації за програмою НАТО

Проєкт реалізували на території України за підтримки Програми НАТО з переходу з військової кар’єри на цивільну. Генерал-майор ЗСУ Владислав Клочков наголосив, що проєкт Альянсу став у нагоді в умовах повномасштабної війни з Росією.

"В рамках цієї діяльності було проведено 65 тренінгів для учасників бойових дій, завдяки чому нам вдалося додатково охопити кваліфікованою психологічною підтримкою понад 2100 військовослужбовців, що стало вагомим внеском у загальну систему відновлення боєздатності особового складу ЗСУ. Відтак ми дуже розраховуємо, що проєктна діяльність НАТО у цьому напрямку знайде своє продовження і в 2024 році", - цитує пресцентр генерал-майора.

Командування нагадує, що проєкт НАТО є своєрідною відповіддю на потребу у навчанні та психологічній підготовці особового складу ЗСУ, аби військовослужбовці набули навичок психологічної допомоги в умовах ведення бойових дій. Реалізацією проєкту на практиці займалася громадська організація "Ліга офіцерів", яка з першого року російської агресії успішно працює в напрямку психологічної підтримки військовослужбовців.

Раніше ми розповідали, що в Україні відбувалися семінари з поглибленого вивчення Міжнародного гуманітарного права для сержантського складу ЗСУ.

Вас також може зацікавити:

Хто з військових має право на квартиру від держави: чиновник назвав категорії

Допомога постраждалим від війни: хто і як може отримати до 86 тисяч гривень на родину

В Україні розширять перелік членів сімей загиблих військових: кого туди додадуть