RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

На Полтавщині чоловік отримав 18 повісток і не витримав: як його покарали

На Полтавщині два роки іспитового терміну отримав чоловік, який спочатку прийшов на виклик до військкомату по 16 повістках, але від двох останніх вирішив проігнорувати.

Такий вирок виніс Козельщинський райсуд Полтавської області.

Читайте: Відстрочка від мобілізації: кого зі студентів можуть її позбавити

Як йдеться у вироку, влітку минулого року чоловіка визнали придатним до служби в армії. Через чотири місяці він отримав дві повістки, проте від мобілізації у війська ухилився.

Під час судового засідання громадянин зізнався, що повісток насправді було набагато більше. Він розповів, що з червня по листопад 2023 року загалом отримав 18 повісток, й 16 разів він навіть приходив до ТЦК та СП, проте через стан здоров'я військові частини відмовлялись брати його на службу.

Чоловік додав, що усі 16 разів до військової частини його возив особисто підполковник.

Чоловік наголошував на безладі у системі ТЦК та стверджував, що у його військовому квитку, який зберігається у працівників військкомату не відображена вся інформація щодо його обліку. Натомість працівники центру комплектування постійно замість внесення дійсної інформації виправляли у ньому дати. Ця ситуація вплинула на чоловіка та стало наслідком того, що останні два рази він дійсно не з'явився за повістками.

Підозрюваний провину визнав і розкаявся.

Суд визнав чоловіка винним за ст. 336 КК України, засудивши до 4 років позбавлення волі, але замінив цей строк на 2 роки іспитового.

Нагадаємо, що у Закарпатській області до реальних строків були засуджені двоє військовозобов’язаних, які до цього отримали умовні терміни, але після оскарження вироків прокуратурою Апеляційні суди чоловіків відправили за ґрати.

В Україні десятий рік триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З лютого 2022 року триває повномасштабна війна. Процес вручення повісток - це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у воюючій країні. Варто не забувати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни - завтра вона може прийти до тебе.

  • Вас може зацікавити:

"Не знімай, зараз з нами поїдеш": в Одесі співробітники ТЦК забирають людей з маршруток, відео

Відстрочка від мобілізації: чи обов'язково проходити ВЛК для її оформлення

Коли призовника можна ув’язнити за неявку в ТЦК: юрист назвав випадки