RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

9 травня

Всі новини

Пройшли понад 600 км пішки: в ГУР розповіли про знищення російських бомбардувальників на аеродромі Сольци

Українські розвідники у серпні 2023 року, щоб знищити три російські бомбардувальники ТУ-22, подолали пішки понад 600 кілометрів територією противника. Командир загону загинув.

Про це розповіли в ГУР.

Читайте також: Це історична подія: генерал оцінив втрату Росією літаків А-50 та Іл-22

В ГУР повідомили, знищення та виведення з ладу трьох російських бомбардувальників ТУ-22М3 було останнім успішно виконаним завдання групи розвідників Олега Бабія. Операція значно порушила плани військово-політичного керівництва РФ щодо нанесення ракетних ударів по території України та фактично повністю дестабілізувала роботу аеродромів і пунктів базування дальньої авіації.

"Пробравшись у глибокий тил противника, завдання розвідники виконали – знищили російський бомбардувальник ТУ-22М3 та ще два вивели з ладу, однак і самі зазнали непоправних втрат. Повертаючись на підконтрольну Україні територію, розвідувальна група полковника Олега Бабія потрапила у засідку та вступила в нерівний бій з російськими загарбниками", - розповідають в ГУР.

Під час бою 30 серпня 2023 року, прикриваючи відхід своїх бойових побратимів, український розвідник підполковник Олег Бабій зазнав смертельного поранення та загинув. Він нагороджений званням Героя України з присвоєнням ордену "Золота зірка".

Раніше ми розповідали, як Повітряні сили України збили одразу три винищувача росіян.

Вас також може зацікавити:

Залужний підтвердив знищення російських літаків А-50 та Іл-22

Рідкісні "пташки": що відомо про підбиті над Азовським морем літаки А-50 та Іл-22

У Росії впав черговий літак: що відомо про аварію Су-34 у Воронезькій області