RU  UA

Докази намалюють у фотошопі: в Україні спрогнозували "розслідування" по Іл-76 в Росії

Росія не допустить до розслідування жодних експертів щодо збитого Іл-76 з нібито українськими полоненими на борту. Натомість надалі нав’язуватиме свою пропагандистську версію, звинувачуючи Україну.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів політолог Валентин Гладких.

Читайте також: Борт для VIP-персон: в українській розвідці зробили нову заяву щодо Іл-76

За його словами, росіяни зацікавлені в дискредитації України та ускладнення передачі їй західного озброєння. Через це намагатиметься витиснути максимум із ситуації зі збиттям літака.

При цьому жодних підтверджень того, що на борту літака взагалі були пасажири, немає. Як і взагалі немає інформації щодо російського конвою, який мав би супроводжувати полонених.

В той же час, Україна вражає стратегічні об’єкти на великій глибині всередині російської території, які вони використовують для забезпечення російської армії і для експорту продукції. При цьому не факт, що росіяни мають сили ППО, здатні збивати такі цілі, вважає політолог.

"Росіяни не допустять до розслідування жодних експертів і будуть продовжувати нав’язувати всім свою пропагандистську версію, малюючи докази в фотошопі", - наголосив Валентин Гладких.

За інформацією росЗМІ, російський постпред у Відні Олександр Лукашевич вже заявив, що Росія не запрошувала ані ОБСЄ, ані ООН до розслідування щодо збитого Іл-76.

Нагадаємо, раніше Уповноважений ВРУ з прав людини Дмитро Лубинець закликав не робити передчасних висновків про падіння Іл-76 у РФ, на якому, за інформацією російського Міноборони, нібито перебували українські військовополонені.

  • Вас також може зацікавити:

"Росіяни граються із життями українських полонених": заява Зеленського щодо Іл-76

Мав відбутися обмін полоненими: ГУР зробило заяву щодо збитого Іл-76

У ГУР підтвердили підготовку обміну полоненими з РФ: офіційна заява