RU  UA  EN

Понеділок, 13 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.15
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

13 травня

Всі новини

Скільки військовозобов’язаних може підготувати Україна: генерал назвав цифру

Україна на сьогоднішній день має можливість підготувати від 100 до 500 тисяч особового складу у разі посилення мобілізації.

Про це в інтерв'ю "Донбас Реалії" розповів командувач підготовки Командування Сухопутних військ ЗСУ, генерал-майор Віктор Ніколюк.

За його словами, якщо законопроєктом Кабінету міністрів буде визначено, що в Україні мають мобілізувати 100, 200 або 500 тисяч, держава має можливість підготувати вказану кількість військовозобов'язаних.

Читайте також: "Втік – не маєш права голосу": екскомандир 47 бригади різко висловився щодо ухилянтів

Генерал-майор ЗСУ нагадав, що союзники активно допомагають Україні з підготовкою особового складу - станом на сьогодні за кордоном підготували та навчили 20% військовослужбовців, а інші бійці проходили навчання вдома.

"Сьогодні, наприклад, ми постійно проводимо відповідні заходи, відбуваються службові наради, де уточнюються фактичні спроможності всіх навчальних центрів, реальний стан інструкторського складу, тому що значна частина залучена в районах виконання бойових завдань. Але станом на сьогодні ми спроможні будь-яку кількість особового складу навчити", - продовжив Ніколюк в інтерв'ю журналістам.

Генерал-майор ЗСУ вважає, що Україна за бойовим досвідом на декілька років переважає союзників, які активно допомагають із підготовкою особового складу. За словами Ніколюка, будь-яка війна з часом змінюється, тому командуванню варто враховувати тонкощі. Відповідаючи на запитання співрозмовника з приводу того, у яких спеціалістах наразі потребують ЗСУ, топофіцер зазначив, що це піхота.

"Це та піхота, яка йде вперед, яка штурмує, яка закріплюється в окопі, утримує позиції, та піхота заходить на ворожі позиції, відбиває ворога. Найбільш масова підготовка в сухопутних військах – це підготовка піхотинця. Не принижуючи ролі, дуже важливі і безпілотники, і танкісти, і артилеристи, і мінометники, будь-хто. Але на сьогоднішній день – це піхота", - резюмував він в інтерв'ю журналістам.

Раніше ми розповідали, чи можуть мобілізувати обмежено придатних з 1 лютого.

Вас також може зацікавити:

Мобілізаційний вік в Україні можуть знизити: до чого призведе ухвалення нового закону

Мобілізація в Україні: хто має право служити тільки за місцем проживання

Не 30 і не 50 років: генерал назвав ідеальний вік воїнів в Україні