RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

16 травня

Всі новини

"Втік – не маєш права голосу": екскомандир 47 бригади різко висловився щодо ухилянтів

Військовозобов'язані чоловіки, які під час повномасштабного вторгнення втекли за кордон, є звичайними боягузами.

Таку думку в інтерв'ю виданню "Українська правда" висловив екскомандир роти 47 бригади Микола Мельник.

Зокрема, співрозмовник поцікавився, чи вважає він "своїми" чоловіків, які ухилилися від мобілізації та виїхали за кордон.

Читайте також: Мобілізація в Україні: чи можуть мобілізувати обмежено придатних з 1 лютого

Микола Мельник вважає, що такі чоловікі не виконали свій конституційний обов'язок під час повномасштабного вторгнення ЗС РФ. Екскомандир роти 47 бригади ЗСУ назвав їх "боягузами", яких потрібно позбавити права голосу.

Ба більше, за словами Мельника, треба ігнорувати той факт, що такі чоловіки намагаються по-іншому трактувати статтю Конституції про обов'язок із захисту держави. Разом з тим, як вважає колишній офіцер ЗСУ, блокувати банківські рахунки таким громадянам не треба.

"Те, що вони зараз починають розповідати, що це стаття Конституції має подвійне чи потрійне тлумачення, я б на це не сильно зважав. Вони елементарно втекли. Вони – звичайні боягузи. Я вважаю, що їх треба позбавити пасивного й активного права голосу в Україні. Вони не мають права тут нічого вирішувати. З іншого боку, я проти того, щоб їм блокували рахунки чи робили ще щось", - додав Мельник в інтерв'ю виданню.

В Україні десятий рік триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З 24 лютого 2022 року триває повномасштабна війна. Процес вручення повісток - це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у воюючій країні. Варто не забувати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни - завтра вона може прийти до тебе.

Раніше ми розповідали, як зараз ВЛК визначає ступінь придатності.

  • Вас також може зацікавити:

Мобілізаційний вік в Україні можуть знизити: до чого призведе ухвалення нового закону

Мобілізація в Україні: хто має право служити тільки за місцем проживання

Не 30 і не 50 років: генерал назвав ідеальний вік воїнів в Україні