RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Курсантка правоохоронного вишу видурила понад ₴800 тисяч на сайті знайомств: справою зайнялося ДБР, фото

В Дніпрі курсантка одного з правоохоронних вишів ошукала дівчину на понад ₴800 000 на сайті знайомств. Курсантці повідомлено про підозру у шахрайстві, вчиненому в особливо великих розмірах.

Про це повідомляє прес-служба ДБР.

Читайте також: У Monobank озвучили нові схеми шахраїв: йдеться про збитки на мільйони гривень

У Бюро розповідають, що дівчина зареєструвала фейкову анкету на сайті знайомств під чоловічим іменем, а фото використала іншої людини з соцмереж. Познайомившись з іншою дівчиною, вона почала писати тій романтичні повідомлення від імені вигаданого хлопця. Потерпіла, не підозрюючи, хто насправді ховається за анкетою, дала свій номер телефону та почала активно переписуватися в месенджерах.

Згодом "залицяльник" написав, що потрапив до армії та перебуває у зоні бойових дій, через що найближчим часом зустрітися наживо не вийде, але пообіцяв періодично відправляти дівчині подарунки через свою племінницю. Так званою племінницею, яка приносила подарунки, виявилася сама підозрювана.

"В один з моментів "боєць" повідомив, що потрапив поблизу Бахмута під ворожий обстріл і отримав серйозне бойове поранення та почав просити гроші на операцію. Вважаючи чоловіка своїм хлопцем, потерпіла, напозичавшись у знайомих та родичів понад 800 тис. гривень, все відправила на рахунок шахрайки", - повідомляють в ДБР.

Курсантці повідомлено про підозру у шахрайстві, вчиненому в особливо великих розмірах. Також судом їй обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років з конфіскацією майна.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що правоохоронці попередили про нові схеми "розводу" українців.

  • Вас також може зацікавити:

"Подивіться, хто загинув у ДТП": українців попередили про нове шахрайство в соцмережах

На українські дороги повернулася популярна "автопідстава": як не потрапити на гачок шахраїв

Оформлюють кредити на військових: в Україні поширюється новий вид шахрайства