RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Слони на Закарпатті: в мережі показали цікаві фото 1930-х років

У мережі показали, який вигляд мало місто Хуст на Закарпатті у 1930-х роках. Зокрема, майже 100 років тому на вулицях можна було побачити "празьких" слонів.

Про це повідомляє "Апостроф", посилаючись на фото в тематичних групах у соцмережах.

Читайте також: Як випивали в українських селах: атмосферні фото застіль з родинних архівів

"100 років тому приїжджав з гастролями Празький цирк - слони на вулицях Хуста не були дивиною", - йдеться у дописі під відповідним фото.

Користувачі зауважують, що на світлині на місці будинків, що розташовані праворуч, побудували в радянські часи універмаг "Хуст", а ліворуч - кінотеатр "Ювілейний". Навпроти зафіксовано стару "третю школу".

У групі "Silver land - Закарпаття" у Facebook також публікують атмосферні фото старого міста Хуст, зауважуючи, що час між двома світовими війнами для Хуста і Закарпаття в цілому став "золотою порою". Тоді Хуст, як і Ужгород, Мукачево та Берегове пережили чи не найстрімкіший момент розвитку.

"Хуст історичний. Або як 100 років тому вулицями Хуста їздили "Опелі" та гуляли слони. Час між двома світовими війнами для Хуста і Закарпаття в цілому став "золотою порою", - йдеться у дописі.

На фото, що збереглись до наших часів видно, що вулицями їздили автомобілі марки "Опель", які на той час вважались нечуваною розкішшю. Їх тільки-но почали випускати в світі. На території України в подібних невеликих містах мало хто міг собі дозволити придбати таке авто.

"Історично-дивовижні фото свідчать про високий рівень культурного життя Закарпаття, це світлина зі слонами. В місто часто приїздив цирк і хтось з фотографів зафіксував, як колонна екзотичних велетнів йде вулицями Хуста. Окрім того, особливого шарму місту додає замкова гора з руїнами середньовічного замку, яку видно майже з будь-якої точки в місті", - йдеться у повідомленні під фото.

Раніше ми показували архівні фотокартки київського Чортового мосту 1910 року, який досі приваблює закоханих.

  • Вас також може зацікавити:

Улюблене місце нацистів та радянської "еліти": який вигляд мав київський ресторан "Рів'єра"

Як мінялась Воздвиженка - одна з найдавніших вулиць Києва: архівні фото

Тиха розкіш на околиці мегаполісу: який вигляд мають легендарні Святошинські дачі у Києві, фото