RU  UA

Як змінилось життя в Маріуполі за час окупації: радник мера озвучив страшну правду

В окупованому Росією Маріуполі спостерігаються проблеми у всіх без виключення життєво важливих сферах. Найсерйозніші негаразди - у медицині.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко.

Читайте також: Без житла, роботи і надії: як живуть мешканці Маріуполя, куди прийшов "русскій мір"

За його словами, у місті реальність дуже погана. Зокрема, йдеться про повний колапс медичної системи, системні проблеми з опаленням, електропостачанням, якістю води, яка не відповідає навіть рівню технічної.

"Але все ж таки проблема з медициною – це проблема номер один. Люди продовжують помирати просто від того, що не працює медична система. Не поодинокі випадки, які не могли статися за часів контролю України", - зазначив він.

Населення відправляють додому з травмами кінцівок, з проблемами з нирками і з іншими хворобами, де ті помирають вдома через відсутність допомоги та можливості провести обстеження. Через це рівень смертності зависокий.

"За інформацією, яку ми маємо з наших джерел, рівень смертності по всіх вікових категоріях. Тобто уже люди за двадцять і люди пенсійного віку помирають в однаковій кількості", - повідомив він.

Окупанти добивають маріупольців не лише медициною. Намагаються виживати їх з міста для того, щоб на їхнє місце заїжджали росіяни.

"Наприклад в такий хитрий спосіб: люди почали отримувати платіжки за воду і опалення, і це жах, тому що там кількість води, яку нібито споживали люди, це 403 куби за місяць – для розуміння, це 403 тисячі літри спожила одна людина. Ми всі розуміємо, що це нереально. І довести нічого не можливо. Ясна річ, людина може такі рахунки сплатити, і вона вимушена виїжджати з міста. А на її місце потім заїдуть росіяни", - додав Петро Андрющенко.

Раніше ми писали, що у Маріуполі поставили на місце пропагандистів із Росії.

  • Вас також може зацікавити:

Росіяни перекидають нові сили і готують депортацію жителів: що відбувається в зруйнованому Маріуполі

Яких втрат зазнав ворог після "бавовни" у Маріуполі: стали відомі цифри

Український фільм "20 днів у Маріуполі" увійшов одразу в два шорт-листи премії "Оскар-2024"