RU  UA

Росіяни перекидають нові сили і готують депортацію жителів: що відбувається в зруйнованому Маріуполі

Росіяни в окупованому Маріуполі погрожують місцевим депортацією після Нового року з метою звільнити місце для своїх солдатів. Також у місті процвітає мародерство і грабіж.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів радник мера Маріуполя Петро Андрющенко.

Читайте також: Викраденому в Маріуполі підлітку окупанти вручили повістку: він звернувся за допомогою до Зеленського

"Ситуація в місті критична. Через шторм сталися великі руйнування та затоплення. До цього додалися наслідки нашої атаки на інфраструктуру. Тому виникли проблеми з опаленням та електрикою. 2/3 міста залишилися без світла та тепла" , - сказав Андрющенко.

Проте, за його словами, шторм на добу зупинив рух техніки та живої сили ворога. Проте спостерігалась активна робота ворожої авіації. Причому літаки дуже близько підлітали до лінії фронту, чого давно вже не було.

"Наші сили опору стверджують, що загадкової смерті 6 окупантів не було. Можливо, це ІПСО з метою змусити лідерів опору якось проявити себе. Росіяни останнім часом активно намагаються виявити рух опору. Тому треба дуже активно ставитись до російської інформації", - наголосив Андрющенко.

Він додав, що росіяни загрожують місцевою депортацією після Нового року. Розглядають три варіанти. Один - в Україну через кордон з Сумською областю, другий - до Білорусі, третій - до країн Балтії. В останньому випадку українці будуть використовуватись для створення міграційної кризи. Можливо, до них домішають мігрантів з Палестини.

Конкретних причин депортації немає. Просто хочуть звільнити місце для своєї армії. Вони залізницю до Маріуполя ще не добудували. Однак, ймовірно, вже навесні дорога буде готова. Міст уже майже збудований. Переміщення ворога через Маріуполь стандартні - на Бердянськ та Токмак”, - наголосив Андрющенко.

Також йдуть 20-тонні фури на Новоазовськ. Зрозуміти, що в них дуже важко.

"Останні 2-3 тижні ми спостерігаємо абсолютно нові підрозділи, які заходять із Росії. Вони значно помолодшали. Раніше вони були різного віку. Зараз - до 35 років. Багато хто з них пояснює, що пішли воювати, бо їм потрібно платити кредити. Мародери активно грабують квартири у Маріуполі. Мародерство зростає”, - резюмував Андрющенко.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що у Маріуполі підірвали окупанта на день поліції РФ.

  • Вас також може зацікавити:

"Чорний берет" став "чорним пакетом": ЗСУ задвохсотили полковника, який захоплював Маріуполь

Над портом Маріуполя окупанти влаштували димову завісу: що там намагаються сховати

У Маріуполі ППО росіян збила свій літак: відео і всі деталі