RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

"Відразу візьмуть в оборот": українець з Канади розповів про блокування рахунків через новий мобілізаційний закон

Новий закон про мобілізацію може створити немало проблем для військовозобов'язаних, які перебувають за кордоном – у разі ігнорування сповіщень він ТЦК, до них застосовуватимуться санкції та блокування рахунків.

Про це висловився Євген Колотов, колишній мешканець харківського району Північна Салтівка, який зараз перебуває в Канаді.

За його словами, якщо відкинути проблематичність самого отримання повідомлення ТЦК закордонно-українськими громадянами, санкції – можливість обмеження для військовозобов'язаних консульських послуг та блокування рахунків - можуть бути досить болючими.

Читайте також: У Міноборони відповіли на критику закону про мобілізацію: що сказали

"Рано чи пізно настає момент, коли допомога консульства буде тобі просто необхідна. Новий закордонний паспорт (термін дії старого закінчився). Відкрити рахунок у банку. Отримати водійські права. Поїздка в іншу країну. Якісь консультації… Ніхто спеціально тебе не шукатиме. Але як тільки сам з'явишся - одразу можуть взяти в оборот. Щодо блокування рахунків - це, напевно, запросто. Ті ж виплати соціальної допомоги як біженцю: знімуть там галочку в базі даних - і немає допомоги. І все. Що ти будеш робити, на що жити? Повертатись додому. Якщо є куди повертатись. Так, існує варіант - причаїтися, жити, умовно кажучи, в якомусь "чайна-тауні". Але це не життя", - розповів чоловік.

Більше читайте в матеріалі "Апострофа": Без грошей та іншої допомоги: які санкції готують чоловікам, що виїхали з України

  • Вас також може зацікавити:

"Є питання": у Раді чекають від Міноборони роз’яснень щодо ідеї е-повісток

За виключенням трьох категорій: для студентів хочуть ввести військову підготовку

Обмеження для ухилянтів: як за новим законопроєктом каратимуть за неявку до ТЦК

В Україні десятий рік триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З лютого 2022 року триває повномасштабна війна. Процес вручення повісток - це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у країні, що воює. Не варто забувати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни - завтра вона може прийти до тебе.