RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

"Є питання": у Раді чекають від Міноборони роз’яснень щодо ідеї е-повісток

Народний депутат Верховної Ради Єгор Чернєв звернувся до Міноборони, аби відомство роз'яснило пропозиції нового законопроєкту про мобілізацію щодо відправлення повісток через електронний кабінет призовника та обмежень для громадян за кордоном.

Про це він повідомив в етері національного телемарафону.

Читайте також: У Міноборони відповіли на критику закону про мобілізацію: що сказали

Як наголосив заступник голови Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки, у військовозобов'язаного можуть бути проблеми з доступом до інтернету та телефону, що заважатиме реалізації цієї ідеї. Тому він хоче дізнатися від Міноборони України, як саме буде організовано й реалізовано відправлення е-повісток.

"Знову ж таки, прибрали повістки електронною поштою, але додали повістки тепер в електронному кабінеті. Чисто технічно, ми хочемо почути від Міністерства оборони, як це буде виглядати, тому що не всі люди можуть чи мають доступ до інтернету та смартфони", - зазначив Чернєв.

Також нардеп критично ставиться до норми про обмеження на отримання консульських послуг для громадян, які виїхали з України.

"Хочуть почути позицію Міністерства закордонних справ, по-перше, чи впораються консульські наші відділи з такими завданнями. По-друге, чи дійсно це дасть якісь результати, чи люди повернуться, чи ми їх втратимо назавжди", - сказав він.

В Україні десятий рік триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З 24 лютого 2022 року триває повномасштабна війна. Процес вручення повісток - це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у воюючій країні. Варто не забувати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни - завтра вона може прийти до тебе.

Раніше ми розповідали, як за новим законопроєктом каратимуть за неявку до ТЦК.

  • Вас може зацікавити:

"Треба припинити полювання на людей": в Раді подали ще один законопроєкт щодо мобілізації

У нас демагогія, а в окупантів - розстріли: якою має бути мобілізація в Україні

Виклик до ТЦК за новим законопроектом: що загрожує тим, хто за кордоном