RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

Чому редиска виростає гіркою: три найпоширеніші помилки дачників

Редис належить до представників найвибагливіших ранніх овочів. Кожен хоче поласувати ним, проте не кожен вміє його правильно виростити.

Тому далі “Апостроф” розкаже про найпоширеніші помилки дачників в процесі вирощування редису.

Читайте також: Посівний календар на лютий-2024: як городникам підготуватись до нового сезону

Недостатній полив

Смакові показники та загальна якість редису значно залежить від регулярності поливів. Грунт повинен залишатись вологим, аби редис отримував достатню кількість вологи. За посушливих умов коренеплоди стають схильними до виділення гірчичної олії, що надає їм того самого неприємного гіркого присмаку.

Пізнє збирання врожаю

Одразу після достигання редис варто швидко зібрати. Не варто очікувати, що редис більше підросте, якщо залишити його в землі ще на деякий час. Це лише може викликати гіркий присмак врожаю. Адже тоді коренеплоди перезрівають та починають виділяти гіркі речовини, що погано впливає на їхні смакові якості.

Бур’яни поміж рядків

Бур’яни загалом негативно впливають на якість та кількість городини, проте особливо сильно цей вплив помітний на редисі. Вони можуть забирати поживні речовини та вологу з грунту, недостатня кількість яких негативно впливає на смак врожаю.

Господарі мають пам’ятати про ці три найпоширеніші проблеми та боротись з ними. В такому разі смакові характеристики редису та його врожайність будуть на висоті.

Нагадаємо, нещодавно “Апостроф” розповідав про сім найбільш врожайних сортів картоплі, які радять садити навесні.

  • Вас може зацікавити:

До самої весни буде свіжа і соковита: як зберігати капусту взимку

Як знизити кислотність ґрунту: лайфхаки і засіб, про які не всі знають

Збереження буряків взимку: лайфхак, який не дасть овочам зіпсуватись