RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

В Україну йдуть морози: карта погоди і дати

У п'ятницю, 9 лютого, в Україні очікуються мокрий сніг, місцями дощ, а температура повітря опуститься вниз.

Про це повідомила у Facebook синоптик Наталія Діденко.

Найближчої ночі очікується 1-5 градусів морозу, на півночі та північному сході місцями -6-11 градусів, на півдні 0-5 градусів тепла.

Читайте також: Буде трохи снігу та багато дощів: прогноз погоди у Києві у березні-травні

Впродовж дня 9 лютого на більшій частині території України буде від 3 морозу до 3 тепла, у центральних областях - +3+6 градусів, на півдні, у Закарпатті та Чернівецькій області +9+15 градусів. Погода буде вологою, з опадами, у Криму та на півдні істотних опадів не буде. У Києві буде холодно: вночі очікується 0-3 градуси морозу, вдень близько нуля. Часом сніг та мокрий сніг, на дорогах очікується ожеледиця.

Найближчі теплі дні: 11, 12 та 13 лютого. Температура повітря становитиме +8+14 градусів. З 15 лютого буде похолодання: вночі -1-5 градусів, вдень близько нуля.

За даними Укргідрометцентру, по всій території України (крім півдня), буде мокрий сніг та дощ, у Карпатах та Закарпатті місцями будуть опади. У північних областях на дорогах буде ожеледиця, вітер буде йти з південного сходу та сходу, швидкість - 7-12 м/с. У Карпатах місцями пориви становитимуть 15-20 м/с.

Температура у північній частині, східних та Полтавській областях протягом доби коливатиметься від 2°С тепла до 3°С морозу (вночі у Чернігівській та Сумській областях 6-11°С морозу).

На решті території вночі 0-5°С тепла, вдень 4-9°С тепла, на півдні країни, місцями на Закарпатті та Прикарпатті - 10-15°С.

На Київщині очікується хмарна погода з проясненнями. На дорогах області очікується ожеледиця, також буде мокрий сніг та дощ.

Температура по області протягом доби буде від 2°С тепла до 3°С морозу, оголошено І рівень небезпеки (жовтий).

Раніше "Апостроф" вже розповідав про календар магнітних бур до початку березня.

  • Вас також може зацікавити:

Тепліше за норму: якою в Україні буде погода у лютому-2024

Температура в Україні піде в "плюс": кліматолог сказав, коли це станеться

Чи прийде весна в Україну раніше? Народний синоптик дав прогноз на лютий