RU  UA  EN

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.15
НБУ:USD  40.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 червня

24 червня

Всі новини

Під Херсоном знищили будинок відомого колаборанта: хто він і чим відзначився

Вчора вранці, 9 лютого, у селищі Нова Маячка Ювілейної громади Херсонського району, яке розташоване на тимчасово окупованій лівобережній частині області, український дрон зробив "бавовну" у будинку місцевого гауляйтера Геннадія Коломойця на прізвисько "Танкіст".

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на власні джерела в окупації

Дрон залетів до будинку голови окупаційної адміністрації селища Нова Маячка 54-річного Геннадія Коломойця біля четвертої години ранку. Вибухом розбило його автівку і пошкодило будинок. Сам гауляйтер та його дружина вижили.

Читайте: В центрі Луганська підірвали колаборанта Попова: фото, відео і всі подробиці про вбитого

За словами мешканців Нової Маячки, це вже не перша спроба ліквідації Геннадія Коломойця. Перший дрон нещодавно впав у городі "Танкіста".

"Зараз у селищі українських дронів як бджіл. Через це російські окупанти намагаються менш відкрито пересуватися місцевими дорогами, їхніх "Уралів" у Новій Маячці помітно поменшало. Переживати чужинцям є за що: наші дрони підривали їх тут не раз. Сподіваємось, наступного разу "Танкіст" отримає своє і вже не виживе", – розповіли джерела ЦЖР.

Селище Нова Маячка розташоване приблизно в 20 км від лінії зіткнення по Дніпру.

Родом Геннадій Коломоєць з селища Козацьке Новокаховської громади Каховського району. Він переїхав до Нової Маячки на початку 1990-х років і отримав тут прізвисько "Танкіст", бо у радянські часи не довчився в якомусь танковому училищі. До 2017 року він працював керівником новомаячківського СКП "Сількомунгосп". У 2020 році його обрали депутатом Ювілейної сільради від партії "За майбутнє".

"Танкіст" активно співпрацює з окупантами і допоміг їм з проведенням "референдуму" і "виборів" у вересні 2023 року. Є фігурантом бази "Миротворець".

Нагадаємо, раніше контррозвідники Служби безпеки затримали на Херсонщині місцевого депутата від забороненої Партії регіонів, який здав батька заради посади у окупантів.

  • Вас може зацікавити:

Наводила російські "Гради" і "шахеди": в Херсоні СБУ затримала російську інформаторку, фото

Розплата прийшла: окупанти кинули на підвал гауляйтерку Кирилівки зі спільницею

На Донеччині викрили жіночу агентурну мережу, яка працювала на ФСБ і "вагнерівців", фото