RU  UA  EN

Четвер, 16 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.35
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 травня

15 травня

Всі новини

На Донеччині викрили жіночу агентурну мережу, яка працювали на ФСБ і "вагнерівців", фото

Прихильників "руського міра" вистачає і в Україні - у Полтаві затримали суддю, яка працювала на РФ, а на Донеччині СБУ викрила агентурну мережу, що працювала на ФСБ та "вагнерівців". Її особливістю було те, що вона складалася винятково з місцевих жінок, які підтримували збройну агресію Росії проти України.

Про це повідомляє СБУ у Telegram-каналі.

Зазначається, що задля нейтралізації чергових колаборантів було проведено багатоетапну спецоперацію. Затримані зловмисниці працювали одночасно на ФСБ та приватну військову компанію "Вагнер".

За вказівками терористичної влади їхні спільниці проводили розвідку, намагаючись зібрати відомості про розмір та розташування військової техніки Сил оборони на території даного регіону. Основний акцент був зроблений на визначенні маршрутів польотів військової авіації ЗСУ, включаючи атакуючі гелікоптери, що оперують під Авдіївкою. Крім цього, їх цікавило переміщення важкої бронетехніки українських військ з територій ближнього фронту на передову лінію. Щоб зібрати розвідувальну інформацію, співучасниці виконували планові обходи місцевості та конспіративно фотографували ключові об'єкти нашої країни.

Читайте також: Знищував українську символіку: під Бахмутом загинув відомий колаборант із Куп'янська

Отримані дані передавалися через два різних канали зв'язку - один до російського "куратора" з ФСБ та інший до представника групи "вагнерівців". Для комунікації використовувалися закриті чати в одному з відомих месенджерів.

Під час збору розвідувальних відомостей співробітники Служби безпеки України затримали трьох учасниць російської агентурної діяльності. Також була встановлена особа старшої, четвертої резидентки ворожої групи, яка перед початком повномасштабного вторгнення виїхала до РФ для координації дій "підопічних" з території агресора.

Згідно з даними слідства, всі чотири російські агентки є жительками Покровського району. Вони були завербовані окупантами ще до 24 лютого 2022 року і до недавнього часу перебували в "режимі очікування".

Під час обшуків за їхніми адресами виявлено мобільні телефони, які вони використовували під час розвідувально-підривної діяльності на користь Російської Федерації.

Наразі слідчі Служби безпеки повідомили трьом затриманим про підозру. Їм обрано запобіжний захід – тримання під вартою. Зловмисницям загрожує довічне ув’язнення.

Як розповідав "Апостроф", раніше СБУ викрила зрадників на підприємстві в Одесі.

  • Вас може зацікавити:

В одному з київських монастирів затримали проросійського блогера: фото

Передавав ворогу дані про ЗСУ: під Києвом затримали агента ФСБ, фото

Навів російські ракети на лікарню: в Лимані піймали колаборанта