RU  UA

Ворог намагається повернути втрачене: депутат Запорізької облради про ситуацію в регіоні

Російські окупанти останнім часом докладають зусилля, щоб повернути втрачені позиції у Запорізькій області. Для цього у хід йдуть усі види озброєння.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів депутат Запорізької обласної ради Асхад Ашурбеков.

Читайте також: В Запорізькій області новий голова ОВА: фото і біографія

"На запорізькому напрямку росіяни використовують всі види зброї. За останню добу було поранено двоє цивільних. Росіяни намагаються повернути втрачені позиції. Вони штурмують позиції наших військ в районі Роботиного, проте жодного населеного пункту їм захопити не вдалося", - зазначив він.

Посадовець зауважив, що Токмак є центром Запорізької області, де противник накопичує техніку та сили. Проте ворог перебуває під вогнем Збройних сил і зазнає втрат. Відбуваються удари по Мелітополю і Бердянську.

Також він розповів, що росіяни не допустили на окуповану Запорізьку АЕС генерального директора Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) Рафаеля Гроссі на окремі локації. Проте це був важливий візит, який продемонстрував занепокоєння світової спільноти. При цьому багато українських співробітників відсторонені від роботи, а у завезених росіян недостатньо компетенції на її експлуатацію.

Окрім того, російські окупанти намагаються припинити будь-які комунікації із захопленими територіями, перериваючи зв’язок, примушуючи знищувати українські номери в телефонах. Проте їм це не вдається, зауважив депутат.

При цьому росіяни продовжують готуватися до своїх виборів, однак більшість населення не йде на колаборацію з окупантами і не бере участі у їх підготовці. Паралельно з цим продовжує діяти партизанський рух, відбуваються акції прямої дії.

Також посадовець наголосив, що рівень медицини на окупованих територіях катастрофічний, адже більшість лікарів виїхали, а лікарні перепрофільовані в військові госпіталі. Тому хоч якісь операції можна зробити тільки в Мелітополі, додав Асхад Ашурбеков.

Нагадаємо, за даними Генштабу, на Запорізькому напрямку Силами оборони відбили атаку противника в районі Роботиного.

  • Вас також може зацікавити:

Окупанти виробляють дрони в Бердянську: стало відомо місце збірки

Ліків не вистачає, до лікарень не потрапити: окупанти посилили геноцид у Мелітополі і Бердянську

Окупанти готують проєкт "Запорізька цілина": в чому полягає задум