RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

Всі новини

В Запорізькій області новий голова ОВА: фото і біографія

Мер Мелітополя Іван Федоров став новим очільником Запорізької обласної військової адміністрації.

Відповідний указ підписав президент Володимир Зеленський.

Варто зазначити, що документ очільник держави підписав ще 2 лютого. Указ Володимира Зеленського оприлюднено на офіційному порталі президента під номером 48.

Читайте також: Зеленський відвідав Роботине на Запоріжжі, щоб відзначити українських захисників: фото і відео

"Про призначення І.Федорова головою Запорізької обласної державної адміністрації. Призначити Федорова Івана Сергійовича головою Запорізької обласної державної адміністрації", - йдеться в указі Володимира Зеленського, який він підписав ще 2 лютого.

Варто зазначити, що Іван Федоров "засвітився" на нараді президента, яку він проводив під час робочої поїздки у Запорізьку область. Володимир Зеленський проінформував, що заслухав доповіді від військового командування та керівників правоохороних органів. В одному з кадрів можна було побачити, що Іван Федоров був присутній на нараді вищого керівництва.

Іван Федоров народився 29 серпня 1988 року у Мелітополі. У 2011 році закінчив магістратуру Таврійського державного агротехнологічного університету, а у 2012 році - бакалаврат Київського політехнічного інституту. У 2015 році Іван Федоров здобув ступінь магістра державного управління у Дніпропетровському регіональному інституті держуправління.

З 2014 до 2019 року Іван Федоров займав посаду заступника мера Мелітополя з питань діяльності виконавчих органів ради. Кілька місяців у 2019 році політик також обіймав посаду директора Департаменту транспортної інфраструктури КМДА. З 2019 до 2020 рік Іван Федоров працював першим заступником голови Запорізької ОДА, а вже 3 грудня 2020 року його офіційно визнано новим мером Мелітополя. Він висувався від партії "Команда Сергія Мінька" та отримав 59,6 % голосів.

Після окупації Мелітополя Іван Федоров відмовився співпрацювати з російською адміністрацією - вже 11 березня його викрали. Після шести днів полону Федорова було обміняно на дев'ятьох полонених російських солдатів-строковиків.

Раніше ми розповідали, що окупанти готують проєкт "Запорізька цілина".

Вас може зацікавити:

Керівником Держспецзвʼязку став командир ударної роти БПЛА: хто такий Юрій Мироненко, фото

Зеленський звільнив свого представника в Раді: чим він "прославився"

Зеленський звільнив заступників командувача Нацгвардії: список прізвищ